avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru in recurs

Cineva a depus bani la fostul FNI.Printr-0 sentinta civila a Tr. Bucuresti AVAS a fost obligata la restituirea sumelor.In baza acestei hotarari se cere la Judecatoria sector I executarea silita impotriva AVAS cu sediul in sect.I si tertului poprit Trezoreria Sect.I cu sediul in sect.II . Jud.Sect.I admite cererea si omul incaseaza si banii.Intre timp AVAS solicita suspendarea executarii si,dupa caz,intoarcerea executarii pe motiv ca jud.Sect I nu putea incuviinta executarea decat pentru debitorii din circumscriptia sa si ca sediul Trezoreriei sector I se afla in sectorul II si ca in aceasta situatie competenta sa infiinteze poprirea era jud. sector II. Instanta admite contestatia si dispune intoarcerea executarii cu posibilitatea ca cel interesat sa sa formuleze aceasta cerere la Jud. sect.II Executorul judecatoresc nu a instiintat pe cel caruia i s-a restituit suma datorata si nici nu a formulat o noua cerere la Jud.Sect.II.Termenul in care trebuia reformulata actiunea la jud. sect.II a expirat. Hotararea de intoarcere a executarii silite este cu drept de recurs in 15 zaile de la comunicare.Intrebare.Cu cat trebuie sa timbreze si daca recursul poate fi trimis fara ca taxa de timbru sa fie achitata,si nemotivat,urmand ca plata taxei si motivarea sa se faca pana la primul termen.Multumesc

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala mihail1957 mihail1957 Daca eu ,in calitate de parat locuiesc in Targoviste, iar celalalt parat(persoana juridica ),in Bucuresti,sector 5,judecatoria sectorului2 are competenta ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)