avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin de protecție
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin de protecție

Buna seara,
Se poate obține ordin de protecție/restrictie impotriva unui vecin de bloc violent pe care l-am reclamat si la poliție?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:01, 9 Septembrie 2013
Nu cred ca veti reusi.
Aceasta masura este aplicata doar cand integritate fizică sau psihică ori libertate unei persoane este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familie.

În sensul Legii 217/2012, prin membru de familie se înţelege:
a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;
b) soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;
c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;
d) tutorele sau altă persoană care exercită în fapt ori în drept drepturile faţă de persoana copilului;
e) reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală ori handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.
Si aceasta lege este data aiurea.
Cam asa se intampla in ultima vreme...cu legile...

Orice lege este perfectibilă, adaptabilă unor situații unde se consideră necesară adaptabilitatea ei.Poate cu timpul va fi extinsă și cu privire la alte categorii de persoane care exced mediului familial. Momentan însă dispozițiile acestei legi se aplică doar acelor cazuri de violență în familie. .
Daca analizam contextul in care a fost adoptata legea ne putem gandi ca in Romania doar dupa ce se intampla ceva foarte rau se fac modificari legislative.
Nu este deloc in regula sa fie asa...
Mereu trebuie sa sufere una sau mai multe persoane si sa fie ceva mediatizat pentru a se face ceva ce trebuia facut...
Mie imi pare total aiurea.
In trecut, ca avocat trebuia sa acopar legea lipsa.
Astazi avocatii nu mai au timp de asa ceva...
Legea trebuie sa fie gandita si nu negandita...
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii solicitare ordin de restrictie mariascripcaru mariascripcaru in ce conditii pot solicita ordin de restrictie impotriva unei persoane care m-a agresat si ma ameninta in continuare ,persoana nefiind din familie .Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie user2032 user2032 Buna seara! Trebuie sa formulez cererea pentru obtinerea unui ordin de restrictie impotriva unui individ, insa nu stiu ce trebuie sa cuprinda aceasta cerere. ... (vezi toată discuția)
pot obtine ordin de restrictie daca violentul nu e din familie ? florintelescu florintelescu buna as dori sa obtin un ordin de restrictie impotriva cuiva din afara familiei care a vrut sa-mi violeze domiciliul,inarmat cu un topor!cum pot obtine un ... (vezi toată discuția)