avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obtinere autorizatie constructie conform exceptiei de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obtinere autorizatie constructie conform exceptiei de urbanism - parcele adiacente

Buna ziua,
Detin o parcela intravilan curti constructii, cu PUZ expirat in 2016 si vreau sa obtin autorizatie de constructie. Am front la strada si 2 case invecinate cu parcela mea: in spate si pe colt.

Desi PUZul a expirat, conform unei exceptii de urbanism (PUG Secțiunea 1. CARACTERUL ZONEI, paragraful A.CONDIȚIONĂRI PRIMARE aferent UTR ULi/c – Zonă de urbanizare - Locuințe cu regim redus de înălțime – individuale și colective mici) pot obtine autorizatia, daca:
'Prin exceptie, în situaţia construirii pe o parcelă în cadrul unui front preexistent, în care clădirile de pe parcelele adiacente au acelaşi regim de înălţime cu cel solicitat, se poate permite întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, fără elaborarea unei documentaţii de urbanism (adica PUZ), cu respectarea prevederilor regulamentului aferent UTR în care e incadrată parcela'

In virtutea acestei exceptii am depus la primarie dosarul cu proiect casa, dar am primit aviz negativ pe motivul ca nu am parcele 'vecine' construite. Interpretarea lor (a urbanistilor) a fost ca parcela mea nu este incadrata de constructii vecine - ex: case in stanga si dreapta fata de front(strada), deci nu se aplica exceptia!

Terenul meu are front la strada (front preexistent) si 2 constructii adiacente: una pe latura din spate si alta pe un colt, deci daca interpretez in mod matematic am 2 case construite care 'ating' parcela mea, atunci ma incadrez in exceptie.

Exista undeva definit clar ce inseamna parcela adiacenta in acest context?
Mai stiti cazuri/dosare asemanatoare? Ma gandesc ca nu sunt primul in acesta situatie si m-ar ajuta raspunsul dvs. competent.

Cu multumiri!
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Flori_, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioan.valerian , utilizator 19:02, 21 Aprilie 2023
consultati un avocat specializat. oricat de similare ar fi alte cazuri (ele se gasesc in portalul just.ro), asta nu inseamna ca daca va veti judeca puteti sa invocati un precedent.
~ Conținut șters la cerere ~
Ati ajuns la o concluzie? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru constructie gard Raluca TG Raluca TG Buna ziua! Am solicitat pentru doua terenuri in municipiul Cluj-Napoca certificate de urbanism pentru construirea imprejmuirilor pe toate limitele de ... (vezi toată discuția)