avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Codebitor solidar si garant ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Codebitor solidar si garant ipotecar

Buna ziua,
As dori sa am informatii mai detaliate privind urmatoarea situatie: sunt casatorit, am aplicat impreuna cu sotia pentru un credit imobiliar. Eu sunt codebitor - veniturile mele au fost luat in calcul pentru acordarea creditului. Mi s-a spus ca eu trebuie sa semnez contractul de credit in atat in calitate de codebitor solidar cat si in calitate de garant ipotecar. Este OK asa? Calitatea de codebitor solidar nu presupune in acest caz si calitatea de garant ipotecar? In contractul de ipoteca imobiliara semnez in calitatea de garant ipotecar. Mentionez ca sotia semneaza contractul de credit doar in calitate de debitor principal, fara a se mentiona ca ar fi si garant ipotecar.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 12:07, 10 Septembrie 2013
Dumneavoastra va cer sa fiti si garant ipotecar, pentru ca in caz de neplata a creditului sa poata executa si jumatatea dumneavoastra de apartament.
Doamna este titularul creditului ipotecar, deci garanteaza automat cu partea sa de apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Codebitor: intrebare sdenis51 sdenis51 Buna ziua. Sunt garant ipotecar pentru mama mea care a obtinut un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara in anul 2008 si pe care am ajutat-o, ... (vezi toată discuția)