avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordin de protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordin de protectie

buna ziua, am obtinut un ordin de protectie cu evacuarea fostului sot si nu vrea sa execute, am apelat la politie si spun ca ei nu pot sa faca nimic, va rog spuneti-mi ce sa fac mai departe, in Lege scrie clar ca organele de politie trebuie sa urmareasca executarea ordinului si in caz de sustragere de la executare sa anunte organele de urmarire penala, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 71Ica , utilizator 16:00, 10 Septembrie 2013
Ordinul de protecție privind evacuarea soțului din locuință a fost dat în baza unei hotărâri judecătorești, bănuiesc. În consecință dacă fostul soț nu respectă această hotărâre judecătorească atunci încalcă prevederile ART. 271 din Codul Penal, respectiv Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, unde la aliniatul 2 se menționează ”Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, iar la aliniatul 3 se menționează ”Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”.
În consecință depuneți plângere penală oficială la Secția de poliție de care aparțineți sau la Parchetul de care aparțineți, atunci trebuie să vă răspundă în scris care este motivul pentru care nu vor să vă ajute.

E o nerespectare a hotararii, o incalcare a ordinului, fara legatura cu articolul citat de domnul mai sus, ci cu legea 25/2012 privind modificarea legii 217/2003.
Art. 27^7
(1) Ordinul de protectie se comunica de indata structurilor Politiei Romane in a caror raza teritoriala se afla locuinta victimei si a agresorului.
(2) Ordinul de protectie prin care se dispune oricare dintre masurile prevazute la art. 26 alin. (1) se pune in executare de indata de catre sau, dupa caz, sub supravegherea politiei.
(3) Pentru punerea in executare a ordinului de protectie, politistul poate intra in locuinta familiei si in orice anexa a acesteia, cu consimtamantul persoanei protejate sau, in lipsa, al altui membru al familiei.
(4) Organele de politie au indatorirea sa supravegheze modul in care se respecta hotararea si sa sesizeze organul de urmarire penala in caz de sustragere de la executare.

Art. 27^8
(1) Incalcarea oricareia dintre masurile prevazute la art. 26 alin. (1) si dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
da, este o hotarare judecatoreasca definitiva, iar seful de post mi-a spus ca imi trebuie si un ordin de protectie, nici nu mai stiu ce sa spun...DOAR ATAT "GARCEA"ce ordin ii mai trebuie d-lui sef de post din moment ce este hotararea definitiva in care scrie clar ca ordinul trebuie executat cu data de 23.08.2013 si el nu este pus in aplicare nici la aceasta data?
faceti o sesizare la sefului ipj de care apartineti, eventual mergeti in audienta ca sa obtineti mai repede punerea in executare.
multumesc!

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua, Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru loviri si amenintari nesolutionat de 5 luni 71Ica 71Ica buna ziua, as avea si eu o intrebare, fostului sot i s-a facut dosar penal in urma plangerii facute de mine si fetita pentru loviri si amenintari, dosarul este ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Cristinica84 Cristinica84 Am inaintat divort,copilul mi-a fost incredintat prin ordonanta presedentiala ,hotararea a ramas definitiva.,el mi-furat copilul si nu ma lasa sa-l vad,ma ... (vezi toată discuția)