avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA societate inactiva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA societate inactiva

Buna ziua,

Am o societate care a fost declarata inactiva. Cum inregistrez in contabilitate TVA -dedus si cel colectat. Le inchid pe ambele prin 4423?
Am depus decl 311 pentru lunile aferente.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:10, 24 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca spuneti ca firma este inactiv fiscal nu inteleg despre ce TVA deductibil vorbiti. Firmele inactiv fiscal nu au voie sa deduca TVA-ul.
Odata cu declararea inactivitatii, firmei respective i se retrage statutul de platitor de TVA. Deci, in contabilitate, conturile referitoare la TVA nu exista.

In plus, daca este declarata inactiva, nu are voie sa factureze. Despre ce TVA colectat vorbiti?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Am constatat ca suntem inactivi din 05.07 2019 si nu am fost instiintati. Am constatat doar cand am depus D300 la trim 3 ca societatea nu mai este inregistrata dpdv TVA. Ce fac cu TVA-ul care l-am dedus in trimestrul 3?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In iulie 2019 ANAF-ul va instiintat pe spatiul privat virtual (daca aveti) ca ati devenit inactiv fiscal. Cu cateva luni inainte v-a somat ca aveti probleme, gen sediu expirat, declaratii nedepuse etc. Daca nu v-ati creat spatiu privat virtual e problema dvs, nu e vina Finantelor. In acest caz v-au trimis scrisori la sediul firmei. Ca n-au ajuns la dvs nu e vina Finantelor.
2. Trebuie sa depuneti decont de TVA 300 pe luna iulie 2019. Colectati tot TVA-ul. Deduceti doar tva -ul pt achizitiile pana in 04.07.2019. Incepand cu 05.07.2019 nu mai inregistrati tva deductibil in contabilitate. Se trece pe costul marfurilor, a materiilor prima achizitionate, a serviciilor achizitionate.
3. Incapand cu august depuneti lunar decontul 311 daca ati avut vanzari. Doar colectati tva, nu deduceti tva. Cu tva-ul de la cumparari procedati cum am scris la punctul 2.
4.Vestea buna: intrati in legalitate, deveniti activ fiscal. In primul decont de puteti sa deduceti tva-ul pe care nu l-ati dedus incepand cu 05.07.2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva, reactivata in acelasi an tva anulat?! Tweetya30 Tweetya30 Buna ziua, am nevoie de ajutor pentru interpretare. In urma unei verificari amanuntite Anaf-ul m-a facut INACTIVA domiciliu fiscal expirat(big ... (vezi toată discuția)
Depunere decont tva LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua Din cauza ca a expirat un contract de inchiriere pt sediu social, firma a fos declarata inactiva de catre anaf in cursul lunii aprilie. S-au depus ... (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)