avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Firma inactiva
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Firma inactiva

Ce se intampla daca o firma a fost declarata inactiva prin decizia ANAF,in anul 2012?? Aceasta firma poate fi radiata sau poate fi obligata sa plateasca in continuare taxe la stat pentru perioada 2012-2016???Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: EU_solicitor , utilizator 12:09, 12 Aprilie 2016
In cazul in care firma este declarata inactiva de catre Fisc, atunci ea isi poate desfasura activitatea normal, cea pentru care a fost inregistrata la Registrul Comertului, insa pe durata inactivitatii avand codul de TVA anulat, desi firmele pot desfasura activitati economice acestea sunt obligate la declararea si plata catre bugetul de stat a tuturor impozitelor si taxelor.

Astfel conform art 11 alin ( 6) din Codul Fiscal :
"(6) Contribuabilii, persoane impozabile stabilite in Romania, declarati inactivi conform Codului de procedura fiscala, care desfasoara activitati economice in perioada de inactivitate, sunt supusi obligatiilor privind plata impozitelor, taxelor si contributiilor sociale obligatorii prevazute de prezentul cod, dar, in perioada respectiva, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate.
Prin urmare, desi poate emite facturi catre terti, firma inactiva este obligata la colectarea taxei pe valoare adaugata prin Formularul 311 si plata acesteia la bugetul de stat, insa chiar daca face achizitii in scopul desfasurarii activitatii sale nu are drept de deducere a taxei pe valoare adaugata pe care acesta o plateste furnizorilor de bunuri si servicii.
multumesc de raspuns,dar societatea nu a mai avut nici un fel de activitate,si nu este inregistrata cu TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pe firma inactiva stefanl760 stefanl760 buna ziua,o firma declarata inactiva de catre anaf pentru sediu expirat ,mai poate desfasura activitate in continuare?mentionez ca nu indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva alisarobea alisarobea Va rog sa ma ajutati intr-o speta fiscala. Sociatatea A a cumparat de la societatea B un apartament la licitatie.Mentionez ca societatea B era in insolventa si ... (vezi toată discuția)