avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de scara nu permite accesul pe terasa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de scara nu permite accesul pe terasa blocului

Am un prieten care doreste sa termo-izoleze exteriorul aparartamentului insa presedintele blocului nu ii permite accesul pe terasa blocului pentru a ancora cordelinele alpinistilor utilitari, deoarece dansul are comision de la o firma care executa placari pe sistem schela in acel bloc. A facut reclamatii la primarie, asociatie, toata lumea ii da dreptate insa nimeni nu ia atitudine. Din cate stiu terasa blocului e proprietate comuna, insa ... degeaba.
Cum trebuie procedat pentru a obtine accesul cat mai rapid ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:30, 26 Septembrie 2013
Imi pare rau ca nu m-am lovit eu de acest refuz si am avut "ghinionul" sa am vecini cu o inteligenta peste media de la pantof. Anul trecut am locuit intr-un bloc de garsoniere - 90% pensionari ursuzi si dificili. Solutia mea la refuzul vecinilor de a-mi preda cheia de la uscator, pentru care am platit amenajarea lui (fiecare etaj avea uscator) a fost simpla: nu folosesc si eu, nu foloseste nimeni, bete de chibrit in lacat de fiecare data cand vedeam rufe pe sarme. Au spart lacatul o data, de doua ori dupa care au cedat si m-au pus sa cumpar unul nou si sa le dau si lor cate o cheie. Atata timp cat la intretinere platesc cheltuieli pe cota indiviza, atata timp cat contribui la plata reparatiilor hidroizolatiei si nu numai, imi permit aroganta sa cer cheia de la acoperis pentru a monta cordelinele de tuburile de metal de pe bloc (fara a afecta in vre-un fel hidroizolatia, nu se creaza nicio paguba). Firma care urmeaza sa execute lucrarea a dat deja declaratie pe proprie raspundere ca nu va provoca nicio paguba, iar daca va provoca, va suporta cheltuielile de reparatii.
Jos Ceausescu!
Si eu zic ca este foarte mult loc pentru intelegere, mai ales ca suntem vecini si toata ziua ne intalnim unii cu altii... Nu stiu ce inseamna presedinte de scara, noi nu avem asa ceva si nici in legislatie nu este prevazuta o astfel de functie. Ma rog, poti sa-i zici cum vrei, faza este ca nu hotaraste de capul lui. Parerea mea.
In legatura cu ultima strigare, am fost cu totii de acord in 89, dar acum, parca am inceput sa regretam (sunt din ce in ce mai multi le pare rau ...).
Apoi, baietii acestia care se ocupa de termoizolatii de tip ”alpinist” nu-s asa de nepriceputi in aplica tot felul de vopseli, sa iasa din tiparul blocului, din acest punct de vedere sa va luati grija. In asociatia noastra s-a lucrat in ambele variante, chiar la acelasi bloc. Nu-i chiar ”sovietic”, dar asta-i treaba, mai depinde si de costuri.
Mi-a placut faza cu proiectul avizat de primarie... La noi la Iasi, fiecare a facut cum l-a dus capul, adica dungi si culori de toate felurile, nimeni nu a cerut, dar nici nu s-a impus vreo conditie, macar la bulevard. Nu mai vorbesc de faptul ca unii proprietari, din motive diverse nu au facut termoizolarea si blocurile arata ca naiba...
Spor la treaba!
@ thran :

Izolatia pe exteriorul blocului numai in dreptul unui apartament, are eficienta pentru acel apartament. Altfel, ar trebui ca dupa ce vecinul izoleaza pe afara sa nu beneficieze de efectul scontat, ceea ce nu se intampla din moment ce toata lumea prefera metoda. Ori crezi ca toti sunt fraieri ?.
Ori crezi ca toti sunt fraieri ?.

Corect CREDETI, dar de la tine nu pa pot astepta la nimic bun!!
Si daca intri in categoria celor care cred ca hidroizolatia partiala are efectul dorit te inseli amarnic, apa se va infiltra pe langa poliester, va uda peretele, iar aceste se va usca la anu si la multi ani, dar greu la deal cu boii mici.
Subiectul era altul, nu ti-am cerut sa imi comentezi parerea.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
ContSters241232, utilizator
Atentie sporita la executarea de interventii prin initiativa privata asupra unei parti din partea comuna
Astfel de lucrari partiale nu garanteaza efectul scontat,nu beneficiaza de garantie
Mai exista si riscul ca in situatia cand peste 1,2,3 ani asociatia de proprietari intelege sa incheie contract modernizare eficientizare energetica,sa repartizeze c/v costuri tuturor proprietarilor inclusiv aceluia care a inteles anterior sa execute modernizare partiala strict proprietate individuala

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc fără acordul proprietarilor de la parter. ce trebuie să fac și ce articole de lege au fost încălcate? Kereha Kereha În orașul nostru se reabilitează blocul de locuințe. Pe bani europeni.noi figurăm proprietari in cf dar am dat in chirie spatiile la 2 societati totusi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)
Accept montare schele olan_andreea olan_andreea Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje. Toate apartementele sunt izolate, mai putin cel de la etajul 4. ... (vezi toată discuția)