avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Buna! Suspendare PFA traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Buna! Suspendare PFA traducator

ce institutii trebuie anuntate in cazul in care un traducator autorizat nu doreste sa activeze ca PFA?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:56, 8 Septembrie 2015
Pentru un eventual raspuns ar trebui sa ne spuneti de cand detineti autorizatia, daca v-ati inscris in registrul traducatorilor la tribunalul local si daca aveti PFA infiintat, declarat la administratia finaniciara sau nu.
L.C.
detin autorizatia din 2012, sunt inscrisa in registrul traducatorilor autorizati la tribunalul local si nu am PFA infiintat
Deci nu sunteti inregistrata la Administratia Financiara asa ca, pentru a evita sa refuzati o eventuala solicitare a Tribunalului pentru traduceri sau interpretariat, ar fi bine sa anuntati ca nu desfasurati activitati de traduceri-interpretariat.
Conform legii 178/1997:
ART. 6
(1) Autorizarea ca interpret şi traducător, dobândită în condiţiile prezentei legi, încetează în următoarele cazuri:
a) la cerere;
b) dacă cel în cauză nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 3;
c) în cazul în care a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni în legătură cu exerciţiul profesiei;
d) pentru incapacitate profesională, sesizată în scris de beneficiar;
e) pentru două refuzuri nejustificate, în termen de un an, de a presta serviciile solicitate;


L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu si inregistrare punct de lucru traducator autorizat wwitza wwitza Am un traducator autorizat care pana in prezent a avut sediul la domiciliu. Incepand cu aceasta luna a incheiat un contract de inchiriere pentru domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)