avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Promisiuni neonorate facute pe o retea de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Promisiuni neonorate facute pe o retea de socializare.

Am revenit cu problema de acum o saptamana. Pespectiv: am discutat cu un tip pe un anumit site de socializare. Intr-o zi i-am spus ca vreau sa imi achizitionez un anumit produs dar nu imi ajung banii. El s-a oferit sa imi trimita bani prin Wester Union. Dupa cateva zile mi-a propus sa merg la el. Pe moment am spus ca nu ar fi o problema, dar dupa analizarea situatiei mi-am dat seama ca nu este chiar asa simplu, ca parintii mei nu sunt deacord. Astazi i-am spus respectivului ca nu pot pleca, deoarece familia mea nu este deacord. S-a suparat, a sters contactul meu din acel program de socializare, dar inainte de asta mi-a lasat un mesaj prin care imi spunea ca a discutat cu o anumita persoana de la ambasada si ca doreste banii inapoi, dar mai ales sa am grija. Intrebarea mea este urmatoarea, daca el s-a oferit sa ma ajute cu bani, sunt obligat sa ii dau inapoi? sau pot sa patesc ceva din punct de vedere legal? Nu l-am obligat sa ma ajute ci doar l-am intrebat daca are cum. Cam asta s-a intamplat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:21, 12 Septembrie 2013
Nu puteți păți nimic din punct de vedere legal, cel mult să restituiți banii. Depinde despre ce suma vorbim si daca persoana respectiva chiar doreste recuperarea banilor și este dispusă să vă cheme în judecată. Este cert că va dat banii nu cu intenția de a vă ajuta ci de a obține ceva în schimb. Daca mai primiți mesaje care vă sperie anunțați familia sau cel mai sigur poliția. Nu știti ce fel de persoană este și de ce poate fi în stare. Multă prudență.
Nu este vorba de o suma mare, in jur de 200 de euro, dar nu a mentionat ca banii sunt pentru o eventuala plecare, a spus doar ca ma ajuta. Nici pe tichetele de la Western nu este specificat pentru ce este transferul. Am si arhivele, tot ce am discutat cu el, pot sa dovedesc ca respectivul tip nu a fost obligat sa trimita, sau amenintat, ci doar rugat, el si-a oferit ajutorul. I-am explicat situatia, ca nu ma pot duce, apoi a spus ca a vorbit cu cineva de la ambasada etc. Am acumulat cateva informatii, iar cineva mi-a spus ca abasada nu are cu ce sa il ajute daca a fost deacord. Multumesc mult pentru mesaj.
Depinde daca scrie donatie pe transferul bancar si in caz ca i-ati promis marea cu sarea, Politia poate folosi logurile de la situl de socializare pentru a va urmari penal pentru escrocherie. Conteaza mult daca e singura persoana care a depus plangere sau mai sunt inca zece care au depus plangeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)
Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - promisiuni neonorate facute pe o retea de socializare xSunshine xSunshine Buna ziua, am si eu o mare intrebare. Am discutat o perioada cu un tip din alta tara, pe un program de socializare. Dupa cam 2-3 zile, i-am spus ca as vrea sa ... (vezi toată discuția)