avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate viza CFP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate viza CFP

In prezent acord viza CFP pe contracte si comenzi .Va rog sa precizati daca :
1.-pot viza CFP si ordonantarile de plata in lipsa persoanei desemnate pentru aceasta operatiune .
2.-pot semna ordine de plata in absenta Directorului Economic Adjunct ,
avand in vedere OG 119/31.08.1999 republicata privind controlul intern si controlul financiar preventiv :
"Art 9 (5)Controlul financiar preventiv propriu se exercita, prin viza, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate, desemnate în acest sens de catre conducatorul entitatii publice. Actul de numire va cuprinde si limitele de competenta în exercitarea controlului financiar preventiv propriu. Persoanele desemnate sa efectueze aceasta activitate sunt altele decât cele care initiaza operatiunea supusa vizei."
si
" Art. 11: Separarea atributiilor
Persoana care exercita controlul financiar preventiv propriu nu trebuie sa fie implicata, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operatiunii supuse controlului financiar preventiv propriu."

Directorul Economic semneaza toate comenzile si contractele .Poate acorda viza CFP pe ordonantarile de plata?
Cel mai recent răspuns: vacanta , utilizator 23:23, 11 Septembrie 2013
Cred ca stiti si dvs ca nu este legal.
Daca dvs vizati ordonatarile la plata si platile pentru contractele si comenzile pe care le vizati tot dvs unde este separarea atributiilor...?
va rog cititi cu atentie continutul mesajului postat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea acordarii vizei cfp cu calitatea de membru in comisia de analiza, evaluare si negociere pentru cumparare directa (cerere de oferte) dynamic dynamic Buna ziua, Sunt persoana care acorda viza CFP pe contractele comerciale in firma. Recent am fost numit prin decizia directorului general al firmei ca membru ... (vezi toată discuția)
Viza cfp ariana2014 ariana2014 directorul financiar contabil poate sa puna viza cfp ,in cadrul unui spital? (vezi toată discuția)
Institutie publica; viza cfp stanila_andrei89 stanila_andrei89 Buna seara, O speta daca se poate  Intr-o institutie publica singura persoana care lucra in cadrul departamentul de achizitii, si-a dat demisia. Pana in ... (vezi toată discuția)