avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... institutie publica; viza cfp
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

institutie publica; viza cfp

Buna seara,

O speta daca se poate 
Intr-o institutie publica singura persoana care lucra in cadrul departamentul de achizitii, si-a dat demisia. Pana in prezent persoana respectiva a derulat o achiztie care nu a fost finalizata.
Avand in vedere ca in cadrul institutiei nu mai exista nicio persoana potrivita sa desfasoare aceasta activitate in afara de jurista care ofera in acelasi timp si viza de cfp va rog sa imi spuneti daca se poate :

1. Jurista cooptata in cadrul selectiei de oferte poate oferi si viza de cfp pe contractul procedurii de achiztie in derulare si nefinalizat de vechea colega avand in vedere ca nu ea a initiat procedura conform Ordonanța nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv articolul 9 punctul 5) Controlul financiar preventiv propriu se exercită, prin viză, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate, desemnate în acest sens de către conducătorul entității publice. Actul de numire va cuprinde și limitele de competență în exercitarea controlului financiar preventiv propriu. Persoanele desemnate să efectueze această activitate sunt altele decât cele care inițiază operațiunea supusă vizei.

2. Jurista cooptata poate detine in continuare calitatea de acordare a vizei cfp avand in vedere va face parte din comisiile de evaluare viitoare?

3. Cine este considerat initiatorul operatiunii supuse vizei cfp (departamentul care intocmeste referatul de necesitate/caietul de sarcini sau departamentul care deruleaza achizitia?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
stanila_andrei89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 13:15, 10 Februarie 2021
Persoana care acorda viza nu trebuie sa fie implicata in operatiunile supuse vizei. OMFP 923/2014 si OMFP 2332/2017. De regula conducatorul compartimentului economic detine viza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza cfp MICU2015 MICU2015 Daca sunt loctiitor de viza CFP, Titularul fiind in concediu de odihna, imi pun viza si pe lucrarile pe care le-am intocmit eu(ordine de plata , restituiri) Va ... (vezi toată discuția)
Viza cfp ariana2014 ariana2014 directorul financiar contabil poate sa puna viza cfp ,in cadrul unui spital? (vezi toată discuția)
Viza cfp un cetatean un cetatean Buna ziua,vroiam sa stiu daca intr-o institutie publica persoana cu atributii de achizitii publice poate avea si viza CFP?cum se mai exrcita astfel controlul? (vezi toată discuția)