avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat fals SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat fals SRL

Buna ziua, fratele meu aflat la a doua casatorie vrea sa-si deschida o firma cu un fost asociat si, avand experienta primei casnicii cand la divort a trebuit sa o despagubeasca pe fosta sotie cu jumatate din partea lui din firma si neavand bani i-a cedat-o pe toata, acum vrea sa deschida firma cu acelasi asociat, dar cu mine ca cel de-al doilea asociat. Eu voi fi asociat doar in acte.
Eu am un PFA pe care am un contract de servicii si sunt si angajata fictiv la una din firmele fratelui meu. Intrebarea mea este daca, fiind asociat la o firma ma afecteaza cu ceva la contributiile pentru pensie, somaj, sanatate, etc? Trebuie sa merg la finante sa declar ca am un venit in plus (desi in realitate eu nu primesc nimic)? Am incredere totala in fratele meu si asociatul lui, relatie verificata deja de 12 ani, dar e posibil ca ei sa nu-si faca atat de multe probleme in legatura cu siguranta mea financiara si fiscala :(
Cel mai recent răspuns: aurorandrasoni , utilizator 10:44, 12 Septembrie 2013
Pentru pfa, pentru ca aveti un alt contract de munca valabil in alta parte pentru care vi se platesc toate contributiile, atunci nu mai platiti cas dar sanatatea o platiti in continuare.
Da, asta stiam, dar fiind si asociat la o firma de unde se presupune ca voi realiza venituri desi in realitate acestea nu vor exista, declaratia de venituri pe care va trebui sa o depun la finante nu imi va modifica impozitul anual? Sau impozitul pe "venitul" din societate este calculat separat si asociatii reali vor sti cat au de platit in numele meu? E cam ambiguu ce spun.
Veniturile pe care le puteti obtine de la firma prin faptul ca sunteti asociat sunt dividendele. Impozitul pe venit il retine si-l plateste firma pentru dumneavoastra.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere fictiva aurorandrasoni aurorandrasoni Buna ziua, fratele meu aflat la a doua casatorie vrea sa-si deschida o firma cu un fost asociat si, avand experienta primei casnicii cand la divort a trebuit ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 depusa pentru dividende neplatite, impozit platit Epuree Epuree Am distribuit dividendele, din profitul anului 2008, in iunie 2009. Am declarat impozitul in declaratia 100 pana la 25 iulie 2009 si l-am plati pana la 25 ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa sau srl paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA unde o sa am un angajat. Persoana respectiva lucreaza si are deja contributiile platite, la fel si eu.. Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)