avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociere fictiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociere fictiva

Buna ziua, fratele meu aflat la a doua casatorie vrea sa-si deschida o firma cu un fost asociat si, avand experienta primei casnicii cand la divort a trebuit sa o despagubeasca pe fosta sotie cu jumatate din partea lui din firma si neavand bani i-a cedat-o pe toata, acum vrea sa deschida firma cu acelasi asociat, dar cu mine ca cel de-al doilea asociat. Eu voi fi asociat doar in acte.
Eu am un PFA pe care am un contract de servicii si sunt si angajata fictiv la una din firmele fratelui meu. Intrebarea mea este daca, fiind asociat la o firma ma afecteaza cu ceva la contributiile pentru pensie, somaj, sanatate, etc? Trebuie sa merg la finante sa declar ca am un venit in plus (desi in realitate eu nu primesc nimic)? Am incredere totala in fratele meu si asociatul lui, relatie verificata deja de 12 ani, dar e posibil ca ei sa nu-si faca atat de multe probleme in legatura cu siguranta mea financiara si fiscala
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:22, 17 Septembrie 2013
Buna ziua,

Ca asociat in conditiile in care nu ridicati dividende, cel putin teoretic nu primiti niciun venit. Nu trebuie sa declarati nimic la fisc in acest caz.
In cazul in care ridicati dividende, atunci societatea are obligatia retinerii si platii impozitului cu retinere la sursa in contul dvs.

Numai bine
Societatea plateste doar impozitul pe dividente? Dar asigurarile sociale (ma intereseaza in special contributia la fondul pentru pensii)? Cum sa pun problema pentru a beneficia de un surplus la pensie?
Societatea plateste pentru dvs, numai impozitul pe dividende. Ca si asociat in conditiile in care aveti contract de munca, nu datorati contributii sociale pentru aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat fals srl aurorandrasoni aurorandrasoni Buna ziua, fratele meu aflat la a doua casatorie vrea sa-si deschida o firma cu un fost asociat si, avand experienta primei casnicii cand la divort a trebuit ... (vezi toată discuția)
Dividende persoane fizice Rodyk22 Rodyk22 Trebuie sa platesc dividende unui pensionar cu o pensie de 1000 lei, ii retin 16% impozit pe dividende si 5.5% cass? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dividende firma cu activ.suspendata steluta bz steluta bz Cum procedez din punct de vedere contabil si bancar cu impozitul pe dividendele anului 2009, in conditiile in care firma respectiva isi suspenda activitatea cu ... (vezi toată discuția)