avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca - act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca - act aditional

Buna ziua,

Am un contract incheiat pe perioada nedeterminata (nu mai sunt in perioada de proba) si acum 2 saptamani am demisionat. Sunt in prezent in preaviz insa ieri am semnat un act aditional (la contractul meu pe perioada nedeterminata) cu angajatorul in care se modifica doar salariul. Actul a fost deja inregistrat in revisal. Astazi a venit la mine angajatorul si m-a amenintat ca trebuie sa facem un nou contract (pe determinata de 3 luni, cu noul salariu promis). Mi-a spus ca daca nu accept semnarea acestui nou contract, el va inceta prezentul contract in baza demisiei mele anterioare semnarii actului aditional, la sfaristul perioadei agreate de preaviz.

Eu stiu ca semnarea unui nou act aditional revoca atat demisia mea cat si acceptarea ei de catre angajator. Eu consider ca am in continuare un contract valabil, chiar daca am o demisie depusa anterior semnarii noului act aditional cu salariu marit. Practic consider ca mi-a facut prin actul aditional o contra oferta ca sa nu plec. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Semnez sau nu pe determinata?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:23, 25 Septembrie 2013
vreti sa plecati sau sa ramaneti in firma?
As dori sa raman avand in vedere noile conditii (act aditional).
Am refuzat in urma semnarii actului compania unde doream initial sa plec.

Asadar, pentru moment, singura varianta este sa raman dar nu doresc sa semnez un contract pe 3 luni atat timp cat am agreat un nou salariu in baza vechiului contract.

Iau in calcul si varianta unui eventual litigiu daca se gandeste sa-mi dea decizie de incetare a contractului in baza demisiei mele anterioare....
@sws
Semnarea unui act aditional de modificare a salariului, nu revoca actul unilateral al demisiei. Cand expira termenul de preaviz, va inceteaza CIM la societate.
Nu se poate modifica un CIM din durata nedeterminata intr-unul cu durata determinata, intrucat CIM cu durata determ constituie exceptia si nu regula. Acestea se incheie doar in anumite situatii prevazure expres de lege, in speta art. 83 CM.
Daca mai doriti sa ramaneti angajatul societatii va trebui sa semnati un nou CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractului pe perioada determinata dijmarescu dijmarescu Buna, Codul muncii prevede posiblitatea prelungirii contractului individual de munca (C.I.M) pe durata determinata dupa expirarea termenului initial, cu ... (vezi toată discuția)
Nedeterminata / determinata ginnyy ginnyy 1.Pot incheia act aditional la un contract de munca pe durata nedeterminata prin care modific contractul intr-unul pe durata determinata? (fiind vorba si de o ... (vezi toată discuția)
Refuz de inmanare a cim. sfat urgent! angel_3ro angel_3ro Mi-am depus demisia de la firma la care lucrez, si acum suntin perioada de preaviz. Cererea de demisie este inregistrata, dar directorul nu vrea sa o semneze. ... (vezi toată discuția)