avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie incerta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie incerta

Sunt recasatorita de 11 ani cu actualul meu sot.Locuim impreuna in casa detinuta de sotul meu de la parintii sai.Casa fiind veche in toti acesti ani a suferit multe imbunatatiri la care mi-am adus si eu contributia,atat material cat si fizic.Sotul meu are un fiu care de curand mi-a spus ca daca se intampla ceva cu sotul,eu va trebui sa parasesc locuinta,deoarece el vrea sa o faca bani.Sotul meu este bolnav si ma pot astepta la cei mai rau in orce moment.Ce masuri ar trebui sa iau impreuna cu sotul meu pentru a putea sa raman in continuare in casa fara sa fiu data afara de fiul acestuia.
Cel mai recent răspuns: macvio53 , utilizator 15:13, 12 Septembrie 2013
În primul rând că și dvs. veți moșteni o cotă de 1/4 din imobil, apoi, conform legii, aveți un drept de abitație ( de a locui în imobil) , drept recunoscut de lege soțului supraviețuitor. Deci, dacă se întâmplă necazul, chiar până la data dezbaterii succesorale, veți putea locui în imobil.Apoi, când veți intra în posesia de drept a cotei din moștenire, fiul soțului va trebui să vă despăgubească dacă dorește tot imobilul, sau se va vinde imobilul și veți împărți banii conform cotelor fiecăruia. Dacă v-ați adus contribuția la sporirea valorii bunului imobil, aveți drept la recuperarea contravalorii aportului financiar.
Buna ziua,
Dumneavoastra aveti dreptul sa mosteniti de la sotul dumneavoastra 1/4 din bunurile lui.
Toate imbunatatirile sunt bunuri comune din care dumneavoastra detineti jumatate si cota de 1/4.
Din casa ati detine 1/4.
Sotul poate sa mearga la notar si sa va faca un testament.
Nu va doresc sa treceti printr-un proces de dezbatere succesorala si sper ca, in caz de Doamne fereste, fiul dumneavoastra vitreg sa aiba destula intelepciune.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Revin cu cateva date care sper ca vor fi de folos pentru cei care vor sa ma ajute.Casa a fost dezbatuta succesoral acum 11 ani.Fratii sai au cedat partile lor sotului meu.De aceea am investit bani si munca in reabilitarea casei,ca acum sa ma trezesc amenintata cu evacuarea.Dezbaterea succesorala a avut loc inainte de a ne casatori. Pe mine ma intereseaza ce acte poate fi facute pentru a putea locui pana la sfarsitul vietii si fiul sau sa nu la poata combate.Multumesc celor care mi-au raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lidy lidy Bună ziua, vă rog să-mi spuneţi suntem doi fraţi în 2000 tatăl meu vitreg(fratele este fiul lui) a decedat a fost dezbătută succesiunea după el ... (vezi toată discuția)
Proprietate tomi67 tomi67 Buna ziua, sunt căsătorită de 26 de ani, locuim într-un apartament cu trei camere bunul propriu al soţului meu, avem împreună un băiat în vârstă de ... (vezi toată discuția)
Act de donatie / testament aurel1990 aurel1990 Buna ziua. Bunica mea materna traieste , iar bunicul matern a decedat inainte ca eu sa ma nasc (nepoata).Ei (bunicii) au doua fete: eu sunt una dintre nepoate ... (vezi toată discuția)