avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Buna ziua, sunt căsătorită de 26 de ani, locuim într-un apartament cu trei camere bunul propriu al soţului meu, avem împreună un băiat în vârstă de 25 de ani.
Întrebarea mea este: Aş putea ajunge în stradă, dacă soţul meu ar muri, având în vedere că soţul meu are proteză aortică şi valvă mecanică?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:20, 26 Octombrie 2016
Dvs mosteniti 1/4 , iar fiul 3/4.
Depinde care e relatia cu fiul ca sa stiti daca veti ajunge in strada.
Nu. Dvs aveti drept la mostenirea sotului dvs in cota de 1/4 iar copilul 3/4. La un eventual deces al sotului dvs , daca dvs ii supravietuiti, dupa dezbaterea mostenirii apartamentul il veti avea in coproprietate cu fiul in cotele de mai sus.
Buna ziua,
La un eventual deces al sotului cotele de mostenire sunt: 1/4 dumneavoastra si fiul 3/4 din imobil iar din imbunatatirile aduse in cei 25 de ani de casnicie dumneavoastra aveti 5/8 si fiul 3/8.
Ar fi bine ca, daca se intampla necazul, sa dicutati cu un avocat.
Sotul va poate face testament cu uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)