avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea cooperatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea cooperatiei

Buna seara...am avut o intrebare acum cateva zile despre calculul concediilor de odihna in sistemul cooperatist pentru care am si primit mai multe raspunsuri si va multumesc.As dori sa va intreb acum daca cunoaste cineva mai pe indelete acest sistem sau ma rog legile sale si mai exact daca acest cod ,,Codul muncii " se aplica si in acest sistem sau...exista unul special pentru cooperatie, isi rezerva cooperatia dreptul de a face ce vrea in toate privintele?
Cel mai recent răspuns: aura-maria , utilizator 12:10, 23 Martie 2009
Codul muncii este legea care se aplica relatiilor de munca indiferente de forma de organizare a angajatorului (cooperatie , domeniu privat , la stat, etc) . Alaturi de acesta lege pot fi aplicabile prevederi din contracte colective de munca la nivelde ramura sau unitate.
Asta inseamna ca nu le da dreptul de a acorda concediu de odihna la o valoare mai mica decat salariul de incadrare ???Sunt obligati chiar si cooperatiile de a respecta codul muncii nu???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii odihna aura-maria aura-maria Buna ziua....am si eu o mare rugaminte de a ma lamuri intr-o problema si anume.Am lucrat in cooperatie o perioada mare de timp in care printre altele ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru anul trecut vera58 vera58 daca a fost intrerupta efectuarea concediului de odihna pe anul 2009,angajatul chemat din concediu, prin nota de chemare de catre patron,care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat integral in anul anterior alex68 alex68 Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect. Anul trecut am avut dreptul la 24 de zile de concediu de odihna. Din ... (vezi toată discuția)