avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anunt angajator despre
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anunt angajator despre

Am anuntat angajatorul despre sarcina, si apoi am pierdut sarcina. Oare trebuie sa anunt iar aceasta, am vreo obligatie? Nu prea stiu cum sa procedez, poate ma ajutati cu niste sfaturi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 09:55, 23 Martie 2009
Ar trebui sa anuntati angajatorul despre starea dvs. ca sa fie in cunostinta de cauza in ceea ce va privste.
Eu zic sa-l anuntati, chiar daca in legislatie nu se face referire la asa ceva. Ca si gravida aveti unele drepturi....iar daca profitati de ele , fara sa indepliniti conditiile se poate considera abatere disciplinara.
Nu vreu sa profit de drepturi necuvenite, nici nu mi-am luat macar o zi libera, nici in ziua in care am fost la spital, dar mi se pare aiurea sa scriu adresa ca am pierdut sarcina. Daca-mi luam CM era simplu, ca scria motivul pe adeverinta de la medic, dar nu-mi permit CM, practic nu pot lipsi. Colegii stiu, deci mai devreme sau mai tarziu va afla si seful, dar ma intreb daca trebuie sa anunt si oficial conducerea sau HR?
D-an Erica,

eu sunt un angajator deci va pot spune ca din acest pdv, ar fi bine sa anuntati. Este neplacut sa scrieti asta pe hartie insa noi trebuie sa fim acoperiti cu toate hartiile posibile. Din moment ce exista adresa initiala, este bine sa fie la dosar si aceasta.

Daca nu doriti in scris, cel putin verbal atunci insa eu va sfatuiesc in scris.
Poate chiar va acorda un moment de respiro, tinand cont de situatia prin care ati trecut.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu a cata luna de sarcina se reduce programul de lucru cu doua ore? gabriellafk gabriellafk Buna seara! As vrea sa stiu incepand cu a cata luna de sarcina se poate reduce programul de lucru cu doua ore. Eu sunt insarcinata in doua luni si lucrez numai ... (vezi toată discuția)
Concediere fortata gravida cmatei cmatei Avem o multinationala si o angajata gravida in luna a 6-a. Pentru o abatere, seful a cerut angajatei demisia. Aceasta a refuzat. Pentru detensionarea ... (vezi toată discuția)
Dispensa consultatii prenatale Kitte Kitte Consultatia si ecografia de confirmare a sarcinii se considera consultatii prenatale? Pot folosi din cele 16 ore pe luna pentru a merge la aceste ... (vezi toată discuția)