avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Reduceri pentru studenti la calatoriile cu CFR
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Reduceri pentru studenti la calatoriile cu CFR

Aş dori să ştiu , dacă studenţii care studiază în instituţiile de învăţământ din Uniunea Europeană pot beneficia de aceeaşi reduceri ca şi studenţii care studiază în România.Menţionez că studentul care a solicitat bilet la reducere a prezentat legitimaţia de student vizată pe anul în curs şi totuşi i s-a refuzat eliberarea de bilet pe motiv că nu studiază la o facultate autohtonă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 27 August 2014
Hotărârea de Guvern nr. 309/1996 privind acordarea de reduceri cu 50% ale tarifelor pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval de care beneficiază elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi din învăţământul particular acreditat, cu modificările şi completările ulterioare, prevede:
art.5 alin.4 - Pentru transportul feroviar, studenţii din învăţământul universitar de stat şi din învăţământul particular acreditat, cursuri de zi, beneficiază de 24 de călătorii simple pe an calendaristic, cu reducere de 50% din tariful trenurilor accelerate şi rapide, clasa a II-a

Sa inteleg ca beneficiaza si studentii care studiaza la invatamant de stat si invatamant particular acreditat, cursuri de zi din alta tara europeana, nu Romania?
Beneficiaza numai studentii care studiaza la invatamant de stat si invatamant particular acreditat, cursuri de zi din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate adeverinta student Smurfette Smurfette Buna! Cat timp este valabila adeverinta emisa de facultate care atesta ca sunt masterand? CFR Calatori spune ca doar o luna, adica pana la 31.10.2016. Unde ... (vezi toată discuția)
Scoala postliceala - reduceri elevi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua , daca urmez cursurile unei scoli postliceale particulare acreditate am dreptul la reducere pe tren ? (exact cum era la liceu sau facultate) ... (vezi toată discuția)
Reducere de 50% pentru elevi care circula cu mijloc de transport in comun ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Dupa ce am vazut scandalul dintre elevi si primarul Constantei radu Mazare m-am gandit ca si in cazul meu si a inca 1000 de elevi al LTTV se ... (vezi toată discuția)