avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aviz de insotire a marfii

Se intormeste NIR pentru avizele din cadrul operatiunilor de transfer de marfuri intre doua puncte de lucru?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 16:23, 13 Septembrie 2013
Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca se efectueaza un transfer intre doua gestiuni separate, opinia mea este ca trebuie intocmita nota de intrare la punctul de lucru.

Numai bine
NIR-ul este intocmit la "societatea mama", dupa care o parte din marfa este data cu aviz la punctul de lucru(cu preturile deja stabilite). Cum sa intocmesc din nou NIR pe baza de aviz, daca preturile sunt aceleasi? Intreb... Multumesc anticipat.
In opinia mea, intocmiti nir-ul numai din punct de vedere logistic, ca si document de receptie a marfurilor la punctul de lucru. Va fi dovada ca receptia la punctul de lucru a fost efectuata, iar bunurile au intrat in gestiunea punctului de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Chiosc presa neplatitor de tva Mariralu Mariralu Care sunt notele contabile pentru inregistrarea corecta a urmatoarelor documente : 1. Primesc aviz de insotire a marfii in aproape fiecare zi a lunii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate punct de lucru ursuloaica ursuloaica O societate isi desfasoara activitatea prin cele doua puncte de lucru (2 magazine). Centralizarea contabila se tine la punctul de lucru 1.Nu s-au ... (vezi toată discuția)