avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire minor de catre o vecina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire minor de catre o vecina

Buna seara,am si eu o problema legata de o vecina...Sunt mama unui baietel de 12 ani care este mereu hartuit de o vecina a carui fiu a fost prieten cu fiul meu..din cauza unei altercatii cei doi nu-si mai vb..mama baiatui ii adreseaza mereu vb jignitoare fiului meu...ex..ca nu are parinti,ca nu are tata,ca nu are ce manca...il ameninta ca-l bate,ca-l pune si pe sotul dansei sa-l bata...etc..vreau sa stiu cum poate fii oprita aceasta femeie legal...specific ca fiul meu este terorizat de ea cand o vede...ma gandesc ca trebuie sa existe o modalitate legala de a-l lasa in pace...va multumesc
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 09:21, 16 Septembrie 2013
Doamna, ati vorbit doar cu un ofiter de serviciu la Politie sau ati depus reclamatie in scris?
Vad ca aveti PC, cautati adresa Poltiei din judetul Dvs., municipiul Dvs., exista rubrica de sesizari, adresati-va comisarului sef si scrieti ce va doare, prin email.
Veti vedea ca nu veti fi dezamagita. Politistul de proximitate va venI la dvs acasa sau va va chema sa dati declaratii, la fel va proceda si cu vecina. In 30 de zile sunt obligati sa va raspunda in scris. Politia de proximitate are sarcina de a rezolva conflictele dintre vecini.
declaratie am dat,si asta pt ca eu am insistat,dar mi-au dat de inteles sa ne rezolvam problemele intre noi...daca se putea lucrul asta o faceam pana acum...nu stiu,am fost un pic dezamagita de atata indiferenta..nu cred ca este normal ca un adult sa-mi terorizeze si traumatizeze copilul,repet,de numai 12 ani,iar politia sa-mi spuna ca cel mai bn e s-o rezolvam noi...in fine,urmatoarea data cand se va mai lua de el voi suna direct la 112
Si parerea mea este, cum v-am mai spus, ori sa o rezolvati intre voi, vecinii, ori sa nu mai lasati copilul nesupravegheat astfel incat sa nu i se mai poata aduce molestari verbale din partea vecinei.

Cred ca politia nu va rezolva o astfel de problema, cum nu rezolva multe altele de acest gen.
Stiu ca pentru dvs este important, dar politia are de rezolvat lucruri cu mult mai importante in tara asta si nu, nu se implica, sau nu se implica asa cum trebuie!
S-apoi, cu ce v-ar fi incalzit sa vina la fata locului, sa vb chiar cu vecina artagoasa, sa-i ia si ei o delcaratie, poate chiar sa ii puna in vedere unele lucruri, sa va linisteasca vecina cateva zile s-apoi iar sa o ia de la capat cu vechiul "obicei"?

Eu raman la parerea ca doar dvs ca oameni maturi puteti rezolva intr-un mod civilizat problema, inteleg ca nu puteti da de ea la ap. dar puteti incerca intretinerea unui dialog atunci cand va intalniti din intamplare cu ea la bloc, asa cum o face si fiul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
thaly, utilizator
Legea 61/1991

ART. 3
Constituie contraventie savarsiŸrea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

1) savarsŸirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene,proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea sŸi linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea sŸi onoarea acestora sau a institutiilor publice;

Nu stiu cat de virulenta e vecina dv. dar puteti incerca la politie;ar putea fi sanctionata contraventional.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
ContSters293988, utilizator
De ce nu incercati sa vorbiti cu vecina dvs? Copiii sunt copii. Azi se cearta maine se impaca, iar noi parintii daca intervenim la certurile dintre ei, mai tarziu o sa ne para rau. Eu zic ca o discutie cu vecina ar fi mai benefica pt. relatiile din viitor. Puteti discuta chiar de fata cu copiii. Merita incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini rau intentionati simply96 simply96 Buna ziua . As avea si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat.Eu si familia locuim in mangalia unde avem o locuita proprietate personala dar ne-am ... (vezi toată discuția)
Vecini care nu au ce face!!! camybya camybya Buna ziua, Am si eu probleme foarte mari legate de vecina de sub mine. D-na are in jur de 60 de ani, este necasatorita si are un baiat de 28 de ani care nu ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)