avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare firma SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare firma SRL

Buna seara
As dorii sa imi deschid si eu un magazin mixt,unde sa vand tigari bauturi alcolice/nonalcolice fara carnuri si mezeluri!
Am tot citit pr net si mi-am dat seama ca daca vreau sa infintez firma de la zero mi-ar trebuii in jur de 2 saptamani(cazier,iregistrare firma,autorizatiii ....) va rog corectati-ma daca gresesc, si am tot vazut pe net multe persoane care vand SRL-uri
Intrebarea mea este daca as puteea cumpara o firma de acest gen 1- se poate verifica daca are datorii credite probleme etc....???? 2- cat ar dura mai exact schimbarea administeratorului si daca firema are deja autorizatii si tot ce trebuie ,pot schimba doar administratoru si sediu si sa dau drumu la magazin?
Care optiune ar fii rentabila? si cat ar costa fiecare in parter si mai important CAT AR DURA
Cel mai recent răspuns: luciano55 , utilizator 20:45, 17 Septembrie 2013
Ca sa ,, cumparati" o firma ( o SRL) dureaza aproape doua luni. Preferabil ar fi sa va infiintati una noua sa nu va treziti ulterior cu niste posibili creditori la usa...Inregistrarea unei noi firme dureaza trei zile de la data depunerii actelor la registru comertului in acest scop. De asemenea actele se pot intocmi/redacta la biroul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului. Puteti sa optati pentru obiectele de activitate pe care l-ati evocat mai sus si pentru o alta forma juridica - PFA sau II (intreprindere individuala) la care inmatricularea dureaza tot trei zile. Dupa inmatriculare, obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie poate dura de la 5 zile la o luna.
va multumesc pentru informatre...asa o sa fac, exista vreo posibilitate de a urgenta autorizatiile? taxe d eurgenta ceva?
De asemenea si cel mia important pot face SRL-ul pe numele prietenei mele daca poseda o carte de identitate provizorie??
Si de asemenea am gasit spatiul...ca s ainfintez SRL-ul trebuie sa sewmnez contractul de inchiriere...cum fac asta daca eu inca nu am firma? il fac pe persoana fizica sau care e procedura?
Va multumesc anticipat
- inmatricularea la registru comertului dureaza conform legii 3 zile;
- situatia cu eliberarea autorizatiei de functionare depinde de modul in care primaria competenta gestioneaza acest gen de probleme - exista posibilitatea ca in cateva zile sa vi se elibereze un acord de principiu in baza caruia sa va puteti desfasura activitatea;
- se poate infiinta o societate si cu o carte de identitate provizorie;
- va recomand sa faceti rezervarea denumirii firmei la registru comertului pentru a putea sa incheiati contractul - la chirias urmand sa figureze societatea in curs de constituire reprezentata de administratorul acestei societati - cu personalitate juridica anticipata, asa cum se numeste in teorie. Bafta!
va multumesc chiar m-ati ajutat, deci nu o sa am nici o problema daca fac pe numele ei cu cartea provizorie
ar fii ok sa semnam acest contract?[ link extern ] ??
O singura precizare...la art. 1 sa specificati ca spatiul inchiriat are destinatia de sediu sociual.

Alte discuții în legătură

Infiintare societate comerciala srl luciano55 luciano55 Buna ziua am si eu cateva intrebari carora nu le-am gasit raspunsuri concrete dupa cautarea pe acest forum! mentionez ca intentionez sa imi deschid un magazin ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare contract anaf luciano55 luciano55 Buna ziua ma poate lamurii si pe mine cineva... am inchiriat un spatiu pt a face un SRL( firma in curs de infiintare doar rezervare facuta la denumire) La ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d cu oiect de activitate comert cu amanuntul costy_ony costy_ony una ziua, Ma intereseaza si pe mine infiintarea unui SRL-D prin care sa comercializez mezeluri,carne, lactate,bauturi. Autorizatii ( fiind vorba d produs ... (vezi toată discuția)