avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament plata prin virament bancar si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament plata prin virament bancar si ipoteca banca

Buna ziua ! Am cateva intrebari si v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti.Urmeaza sa imi vand apartamentul si cumparatorul are doar o parte din bani,acestia sunt depusi la banca de unde va lua si restul baniilor pentru care a facut un credit ipotecar.Am inteles ca banca i-a aprobat dosarul pentru restul baniilor si plata o sa fie facuta prin transfer bancar din contul lui direct in contul meu pentru banii pe care deja ii are si tot prin transfer bancar pentru restul de bani pe care presupun ca banca ii va vira direct in contul meu dar doar dupa ce semneaza ordinul de plata .Intrebariile mele sunt :

1.Cum ar trebui sa procedez ca sa ma asigur ca nu ma trezesc ca suma nu este virata in totalitate sau este virata doar partial pentru ca inteleg ca trebuie sa semnez la notariat actele inainte ca banii sa fie virati ?
2. Ce ar trebui sa contina contractul de vanzare cumparare (ce clauza) pentru a anula de drept aceasta vanzare in cazul in care banii nu sunt virati in totalitate in contul meu? Tin sa specific ca suma de vanzare va fi trecuta corect in acte adica nu mai mica.
3.Este adevarat ca de cand s-a schimbat codul civil nu mai primesti contractul de vanzare cumparare in original ci doar autentificat de notar si doar la notar ramane unul in forma originala ?
4.Cumparatorul nu trebuie sa semneze si cu banca un contract de ipoteca pentru banii pe care-i imprumuta de la banca ? Trebuie sa apara in contractul meu de vanzare cumparare stipulat acest aspect cu numar de contract de ipoteca etc... ?

Multumesc mult ,o zi frumoasa va doresc tuturor!




Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:20, 15 Septembrie 2013
1) si 2) se inscrie in contractul de vanzare privilegiul vanzatorului care se noteaza si la cartea funciara, apoi dupa ce va primiti banii, dati o declaratie la notar si se radiaza privilegiul de la cartea funciara.
3) este adevarat, nu va deranjeaza cu nimic pe dvoastra
4) trebuie. Da, apare si in actul dvoastra sursa banilor cumparatorului. Banca trebuie sa vorbeasca cu notarul si sa ii dea datele contractului pentru a le inscrie in contract
Ce ar trebui sa-i cer notarului sa faca (adica cum sa-i zic,nu ma pricep la termeni) ca acest privilegiu sa fie trecut in actul de vanzare cumparare si sa-mi faca si o cerere pentru ca sa apara si in cartea funciara acest privilegiu ? Multumesc mult!
Odata ce privilegiul apare in act, notarul trebuie obligatoriu sa il noteze si la cartea funciara. Notarul stie ce are de facut, mai costa niste 50 lei notarea si radierea asta in carte, dar merita. Atat trebuie sa ii spuneti ca vreti sa mentioneze privilegiul rest de pret ca sa fiti sigur ca va primiti banii si gata! Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu inscriere in cartea funciara privilegiul vanzatoarei Costina23 Costina23 Buna ziua, va rog mult sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez. Urmeaza sa inchei maine un contract de vanzare-cumparare pt un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)