avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acceptul Asociatiei de proprietari pentru functionarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acceptul Asociatiei de proprietari pentru functionarea Cabinetului Individual de Psihologie

Buna ziua,
Am otinut Certificatul de Inregistrare pentru Cabinet individual de psihologie, de la COPSI, deasemenea si Certificatul de Inregistrare Fiscala, de la ANAF,intr-un spatiu situat la bloc,nu are intrare separata.Administratorul blocului mi-a solicitat acordul vecinilor pentru a functiona.
Va rog , vreau un raspuns, daca asa este legal, si daca nu obtin semnaturile vecinilor ,nu mai functionez ?
Cu stima,
Ilona
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:10, 18 Septembrie 2013
Da, asa este legal si ar fi bine sa nu intrati in conflict cu vecinii. Acestia trebuie sa-si dea acordul de functionare...cel putin cei care sunt direct invecinati. Pe acel acord vizeaza si asociatia de proprietari.
Eu stiu ca acest acord trebuia obtinut mai inainte, adica chiar la demararea inaintarii actelor de infiintare. Nu prea stiu ce-i aia COPSI, stiu insa ca asa se procedeaza cand cineva vrea sa demareze o afacere prin Registrul comertului. Acestia au pe site un formular special conceput in acest scop, fara de care nici nu se-apuca de acte...
In fine, banuiesc ca este vorba de un apartament situat la parter si care poate sa-i fie schimbata destiatia de catre proprietar, din locuinta in spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta (Legea nr. 230/2007, art. 42). In aceasta idee, trebuie sa luati legatura cu as. proprietari, sa incheiati o conventie de functionare si repartizare a costurilor functie de nr. persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu de clienti si de obiectul de activitate... (H.G. nr. 1588/2007, art. 37).
Va multumesc frumos, mi-ati fost de ajutor.Imi cer scuze , Certificatul de inregristrare l-am obtinut de la CPR, Colegiul Psihologilor din Romania, si activitatea profesionala reglementata
nu este o afacere prin Registrul comertului, din cate stiu, ei impun obigativitatea acordului vecinilor la infiintare.
Pentru respectarea legislatiei ma voi conforma.
Cu deosebit respect,
La orice schimbare de destinatie a unei locuinte aflata intr-un imobil, este nevoie de acordul proprietarilor ”direct afectati, adica sus-jos, drepta-stanga, apoi semnatura si stampila presedintelui as. prop.
Pentru o activitate ca ce-a descrisa de dvs., nu cred ca o sa aveti greutati cu vecinii si as. prop. Cum spuneam, se discuta si se poate intocmi acea conventie intre parti. La sectiunea Documente utile, daca dati cautare, o sa gasiti un asemenea model. Spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord......buna dimineața, in urma cu un an am obtinut certificatul de inregistrare ... AADRIANA.O AADRIANA.O Buna dimineața, In urma cu un an am otinut Certificatul de Inregistrare pentru Cabinet individual de psihologie, deasemenea si Certificatul de Inregistrare ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)