avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Se plateste taxa auto de 2 ori??
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Se plateste taxa auto de 2 ori??

Buna seara. Intentionez sa achizitionez o masina adusa din afara dar care a fost inmatriculata o data de catre actualul proprietar (el asa spune si am vazut ca masina are placute de inmatriculare de Romania). Daca el a platit aceasta taxa aveti idee pe mine cat ma mai costa sa o trec pe numele meu? Ce alte taxe trebuie sa mai platesc? Si intrebarea finala: mai platesc eu taxa de mediu sau cum D-zeu ii zice...???
Cel mai recent răspuns: Eduard Ciprian Slai , 11:47, 19 Septembrie 2013
Daca a platit vanzatorul timbrul de mediu (sa va arate chitanta), dvoastra nu mai platiti.
Putea sa nu o plateasca din moment ce masina are nr de inmatricuare de AG....??
Inainte de 2007 nu exista taxa, apoi au fost cazuri de scutire pentru unele categorii de autovehicule. Mai putea plati si recupera in instanta banii. Daca masina se incadreaza in vreunul din aceste cazuri, trebuie sa platiti.
Daca e platit si nerecuperat, nu trebuie sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu kalin1010 kalin1010 Buna ziua, Am si eu o intrebare la care nu imi pot raspunde singur. Am achizitionat o masina-- din Romania, in anul 2011, pentru care nu am platit absolut ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pana la 15 martie Cornel73 Cornel73 Buna seara! Doresc sa cumpar o masina second hand care este inmatriculata in Romania anul trecut ( fara plata taxei de mediu, fiind scutita prin hotarare ... (vezi toată discuția)