avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul CPP - violul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul CPP - violul

As dori sa stiu in ce masura noul cpp,la intrarea acestuia in vigoare,va modifica o pedeapsa de 10 ani pt viol,in conditiile in care in momentul de fata sunt ispasiti 5 ani din pedeapsa?ma refer si la perioada de intrare in comisia de liberare conditionata.mentionez ca nu este recidivist,are credite cumulate prin munca si cursuri de recalificare.multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: OANACAMPAN , utilizator 01:53, 18 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
In NCP(Legea 286/2007), la viol, maximul special al pedepsei pe alin.1 este tot de 10 ani, personal nu vad cum sa se reduca pedeapsa.
ART. 6 Legea 286/2009
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
Sa iteleg ca in acest caz nu se modifica nici prioada de intrare in comisia de liberare conditionata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii mai favorabile OANACAMPAN OANACAMPAN Proiectul de lege privind reevaluarile dosarelor pentru aplicarea legii mai favorabile detinutilor este aparuta deja in Monitorul Oficial.Asadar,o condamnare ... (vezi toată discuția)
Stimați membri ai acestui forum, vreau să declar un articol ... artemis84 artemis84 Stimați membri ai acestui Forum, Vreau să declar un articol ca fiind neconstituțional. Cu alte cuvinte, vreau să ridic o excepție de ... (vezi toată discuția)