avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neplatit la incetarea contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neplatit la incetarea contractului de munca

in 26.08.13 mi-am depus demisia cu preaviz; miercuri, 18.09.2013, este ultima zi din preaviz; mai am de incasat banii pe 17 zile( din calculul facut de mine) concediu de odihna aferent anului 2013 pana la incetarea contractului de munca.
daca am 25 zile/an se ia in calcul si luna septembrie pt retribuirea concediului neefectuat, sau se calculeaza doar pana la luna august care este intreaga? va rog sa ma ajutati cu numarul zilelor ce trebuiesc platite.
pe drepturile salariale din urma concediilor de odihna se pot pune popriri? eu avand poprire pe salariu, 50%, e posibil sa-mi retina acesti bani din concediu de odihna neefectuat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 17 Septembrie 2013
Pe perioada preavizului beneficiati de toate drepturile si obligatiile ca salariat, deci si dreptul de CO, dar si obligatia de a va plati datoriile.
CO se acorda proportional cu perioada lucrata.
Pentru 2013 aveti dreptul al Co pentru perioada cuprinsa intre 01.01.2013 si 18.09.2013.

Daca aveti 25 de zile de Co, atunci pentru 2013 aveti dreptul la 18 zile lucratoare de CO care se vor compensa in bani la incetare c.i.m. in cazul in care nu au fost efectuate.
asa am calculat si eu. ce ma interesa in mod deosebit este daca se aplica popriri pt acesti bani, cv zilelor co neefectuate. se pot retine doar drepturile salariale lunare sau si cele cuvenite din zilele co neefectuate, tinand cont ca voi primi salariu pe perioada lucrata din septembrie, 01-18.09.2013?
multumesc

pt detalii: am credite bancare neachitate, deci mi-au blocat conturile si mi-au trimis popriri pe salariu/venit in consecinta lunar mi se retin 50% din drepturile salariale care se vireaza catre banci
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Indemnizatia pentru CO este un drept salarial si , prin urmare, se poate pune poprire pe aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 65 1 concediu de odihna noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat este in preaviz dar mai are si concediu de odihna neluat. Con de odihna ... (vezi toată discuția)
Preaviz nisico nisico Buna seara Intrebare: angajatorul are dreptul sa oblige un angajat sa-si efectueze, pe perioada preavizului, concediul de odihna ramas neefectuat pe anul in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediul de odihna dupa reluarea activitatii privind concediul de ingrijire copil sabela sabela Buna ziua. Sunt functionar public, in anul 2011 luna octombrie am intrat in concediul medical avand probleme cu sarcina, cu data de 01.06.2012 am intrat in ... (vezi toată discuția)