avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in acte

Buna ziua,
Am fost citata ca martor intr-un proces de fals in acte. Eu mi-am facut doua copii legalizate de pe diploma de bacalaureat (pentru ca mi se retinea la facultate la momentul acela), una o am la locul actual de munca,iar pe cealalta o aveam acasa. De pe aceea pe care o aveam acasa,cineva s-a folosit de inscrisul de pe spate,respectiv semnatura biroului notarial cu nr de inregistrare,stampile etc. Am fost la Parchet, am dat declaratie, habar nu am cum s-a ajuns la asa ceva. Nu cunosc persoanele respective.Nu am dat copii sau original la alte institutii sau persoane. Diploma legalizata mi s-a oprit la Parchet de catre d-na procuror. Intrebarea mea este acum, eu ce ar trebui sa fac? Ma intreb daca ar trebui sa depun plangere impotriva biroului respectiv? Pentru ca nu cunosc partile implicate si nu stiu cum ar fi putut altfel ,daca nu prin biroul respectiv, sa se ajunga la copia legalizata pe care eu o detineam acasa. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Multumesc anticipat.
numai daca ati suferit un prejudiciu puteti face demersuri dart e treaba Parchetului sa faca cercetari cum s-a ajuns la copie .Biroul notarial nu va recunoaste ca s-a folosit copia lor .Deocamdata sunteti citata ca martor , nu faptuitor.
Nu faceti nimic in acest moment, asteptati ca organele de urmarire penala sa instrumenteze cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire copie legalizata ionut2ro ionut2ro Buna ziua, am si eu o intrebare, copia legalizata dupa diploma de bacalaureat depusa la facultate se poate restitui inapoi dupa absolvirea facultatii? ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata dupa diploma de bacalaureat ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Am copi legalizate dupa diploma de bacalaureat facute in vara lui 2009. Mai au valabilitate acele copi ... (vezi toată discuția)
Diploma in original si copie legalizata? gygi10 gygi10 Este legal ca un notar dupa legalizarea diplomei de bac sa -si faca si el o copie legalizata pe care o retine la el fara justificare?si mai am o intrebare este ... (vezi toată discuția)