avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia de patrimoniu si venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia de patrimoniu si venituri

"Persoanele fizice supuse verificarii fiscale vor trebui sa depuna o declaratie de patrimoniu si de venituri" am citit intr-un articol aici. Cine trebuie sa depuna aceasta declaratie de fapt si cand?


Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 16:13, 17 Septembrie 2013
Declaratia se refera la persoanele fizice care sunt supuse verificarii averii personale conform art. ARTICOLUL 109^1 (si urmatoarele)Cod procedura Fiscala:
Reguli privind verificarea persoanelor fizice
(1) Organul fiscal are dreptul de a efectua o verificare fiscală prealabilă documentară a ansamblului situaţiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit reglementat de titlul III din Codul fiscal, în condiţiile prezentului cod, care se aplică în mod corespunzător.
(2) Prin situaţie fiscală personală se înţelege totalitatea drepturilor şi a obligaţiilor de natură patrimonială, a fluxurilor de trezorerie şi a altor elemente de natură să determine starea de fapt fiscală reală a contribuabilului pe perioada verificată.
(3) Verificarea prevăzută la alin. (1) constă în compararea între, pe de o parte, veniturile declarate de contribuabili sau de plătitorii de venit şi, pe de altă parte, situaţia fiscală personală a contribuabilului.
(4) Dacă organul fiscal constată o diferenţă semnificativă între, pe de o parte, veniturile declarate de contribuabili sau de plătitorii de venit şi, pe de altă parte, situaţia fiscală personală, acesta continuă verificarea prevăzută la alin. (1) prin comunicarea avizului de verificare şi stabileşte baza impozabilă ajustată prin utilizarea metodelor indirecte prevăzute la alin. (6). Diferenţa este semnificativă dacă între veniturile estimate calculate în baza situaţiei fiscale personale şi veniturile declarate de contribuabili sau de plătitorii de venit este o diferenţă mai mare de 10%, dar nu mai puţin de 50.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de venituri si patrimoniu!!!! mikaelllap mikaelllap care este numarul acestei declaratii? ce contine? pana cand trebuie depusa? (vezi toată discuția)
Situatia fiscala ? petreica petreica Va rog sami dati un raspuns mai explicit ce inseamna o situatie fiscala ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Deducere personala acordata eronat noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat a primit deducere personala dar nu trebuia sa i se acorde, cim nefiind ... (vezi toată discuția)