avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Societatea de recuperari creante, in cazul cererii cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Societatea de recuperari creante, in cazul cererii cu valoare redusa nu trebuie sa fie reprezentata de un avocat??

Buna ziua,
Am fost actionat in instanta de o firma recuperari creante pt neplata inretinerii.Pe cererea de chemare in judecata, la reclamat este compltetat: Asociatia de proprietari nr..., prin mandatar SC FIRMA RECUPERARI CREANTE. Nu e trecut numele niciunui avocat. Iar la finalul actiunii semneaza: mandatar, si stampila.Este corect?Nu trebuia sa fie firma de recuperari creante reprezentata de cineva??
Ce pot face?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:53, 17 Septembrie 2013
Firma de recuperari creante este o societate comerciala si este reprezentata in justitie de catre administrator, ale carei date de identificare ar trebui sa se regaseasca pe cererea de chemare in judecata.

In plus ar trebui sa existe la dosar si dovada mandatului dat acestei societati de recuperare creante de catre asociatia de proprietari. Asociatia d eproprietari ar fi trebui sa fie reprezentata la incheierea contractului de mandat de catre presedinte si sa aiba aprobarea comitetelui executiv pt a angaja aceasta firma.

In fata instantei societatea de recuperari va trebui - daca doreste sa puna concluzii- sa fie reprezentata printr-un avocat sau consilier juridic.

Nu cred ca se pot recupera debite la cotele de intretinere in procedura simplificata, mai ales daca vorbim si de penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare acte procedura la sediul ales ddianna ddianna Buna ziua, In cazul unei persoane juridice, care a mandatat o firma recuperari creante,sa-i recupereze o suma de bani si care este reprezentata prin avocat ... (vezi toată discuția)
Firme recuperari creante. Romică Stoica Romică Stoica In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante? Au contracte de cesiuni creante cu creditorii? Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep? (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)