avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate fi scos la licitatie un imobil, simultan, de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate fi scos la licitatie un imobil, simultan, de catre 2 banci?

Ma aflu intr-o situatie ff. delicata.

Sunt executat silit de catre 2 banci.
- Banca X m-a executat ptr 2 contracte de credit, unul ipotecar si altul de facilitate de credit cu garantie reala imobiliara.
- Banca Y m-a executat ptr un contract de credit de nevoi personale fara garantie imobiliara.
Garantia imobiliara o reprezinta un apartament de 2 camere.

Ambele banci mi-au trimis somatii.Somatiile au fost inscrise la Oficiul de cadastru.
Ambele banci au incuviintari judecatoresti ptr executare silita.
Banca Y are o incheiere de incuviintare a executarii silite cu caracter general ptr suma de 5300 euro inca din 2012
Banca X are mai multe incuviintari de executare silita obtinute in anul 2013, la mai multe judecatorii, intre care si ptr executare silita imobiliara ptr suma de 132000 euro
.
Ambele banci au demarat procedura scoaterii la licitatie a imobilului.

Intamplator, Banca Y a programat evaluarea imobilului inaintea Bancii X care are garantii imobiliare si fata de care am datoria cea mai mare.

INTREBARI

1) Poate fi scos la licitatie un imobil , simultan, de catre 2 banci diferite, de catre 2 executori judecatoresti diferiti?

2) Are prioritate la vanzarea casei prin licitatie Banca X ptr ca ei ii apartin contractele de credit cu garantie imobiliara?

3) Poate fi oprit executorul angajat de catre Banca Y sa faca publicatie de vanzare ptr scoaterea casei la licitatie?
Intreb acest lucru deoarece chiar daca Banca Y vinde casa , toti banii obtinuti nu acopera nici jumatate din datoria catre Banca X care are ipoteca de gradul 1 asupra casei.

Teoretic ar trebui sa imi fie indiferent cine vinde casa, ptr ca oricum o pierd. Practic, au existat cazuri cand, uneori, banca care are datorie mai mica de recuperat este dispusa sa vanda casa la o suma mai mica, in sensul de a recupera creditul acordat cat mai repede!
.

Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 20:34, 19 Septembrie 2013
1. nu
2. nu
3. nu

la vanzare e obligatoriu un extras de carte funciara si..apoi distributia pretului se face dupa cum zice legea si nu dupa cum viseaza fiecare
creanta creditorului dvs care avanseaza repede in executare este chirografara si deci se indestuleza abia dupa ipotecare cheltuieli alte alea..e ultima cu alte cuvinte

nu ar strica sa le faceti ambilor amandoi executori cate o informare oficiala:D

sa se stie in culpa fiecare
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile? znicolae9 znicolae9 In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :[b]un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
Contract de credit = titlu executoriu chrissrea chrissrea Buna ziua! Am o problema la care va rog sa ma ajutati. O banca comerciala poate trece la vanzarea unei case ipotecate numai in baza contractului de credit si a ... (vezi toată discuția)