avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nedepunere declaratii

Buna ziua,
avem urmat.situatie: un SRL are probleme cu contabila , care nu a depus declaratiile si bilantul de 1 an de zile .Au primit notificare de la ANAF dar de fiecare data contabila spunea ca le-a depus.Acum au primit instiintare ca s-a anulat codul de TVA. La declaratiile pentru salariat D112 la fel nu a depus .Salariatul a scos adeverinta de venit pe ultimele 12 luni si nu figureaza decat oct,nov.si dec.2012 si ian.si febr.2013.De la REVISAL nu apare cu contract in aceasta perioada .Acum contabila a depus D112 pe toate lunile din urma ,spunand ca se poate duce din nou sa scoata adeverinta de la Casa de Pensii .Ce credeti se poate asa ceva !
In plus contabila NU a vrut sa predea actele si programul de contabilitate .Mentionez ca societatea nu a avut contract de prestari sau de munca cu aceasta contabila,avea doar o imputernicire prin notariat pentru depunere acte la ITM,REVISAL si declaratii cu certificat digital (NU E MEMBRU CECCAR).
va rog sa ne sfatuiti ce putem face .
multumim
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:40, 18 Septembrie 2013
Sa nu mai lucrati cu persoane la negru. La persoane care nu sunt doctori v-ati trata?

Pe viitor contractati lucrari cu membri CECCAR sau angajati o persoana ca director economic. Deci adresati-va unui coleg membru CECCAR care sa preia contabilitatea si sa repare ce nu s-a facut.

In legatura cu doamna respectiva nu stiu ce puteti face fara sa va incriminati prin faptul ca nu ati intocmit contract de munca sau de prestari de servicii.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Subscriu la ce a zis colegul mai sus.In plus nu este obligata sa predea programul de contabilitate.Asta in cazul in care nu l-ati achiziontat dvs si i l-ati pus la dispozitie.
Faptul ca v-au anulat codul de tva este destul de grav.Remediati situatia depunand urgent declaratiile lipsa.
Intrebare-nu ati precizat din punctul cui de vedere intrebati.Am observat din profilul dvs.de utilizator ca sunteti contabil.
Daca este vorba de dvs.nu patiti nimic,puteti lucra in continuare la negru.Pana intr-o zi probabil.Daca gresesc,imi cer scuze anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Conditii contabil ong mariatm mariatm Buna ziua, as dori sa stiu daca persoana care tine evidenta contabila a unui ONG trebuie sa indeplineasca anumite conditii (adica sa fie membru CECCAR sau ... (vezi toată discuția)