avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Procedura de inregistrare pentru importuri
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Procedura de inregistrare pentru importuri

O intreprindere individuala doreste sa faca importuri.Stiu ca trebuie sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari, trebuie sa obtina un cod de la vama.Doresc sa stiu toti pasii care trebuie facuti pentru a nu-mi scapa ceva
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:58, 19 Septembrie 2013
Cititi acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...
Importatorii nu trebuie sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
In acest registrul se unscriu persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza operatiuni intracomunitare, respectiv:

- livrari intracomunitare scutite;
-livrari ulterioare de bunuri in cadrul unei operatiuni triunghiulare;
- prestari de servicii intracomunitare;
- achizitii intracomunitare de bunuri;
- achizitii intracomunitare de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari - prestãri servicii Laura Ciobeica Laura Ciobeica Registrul operatorilor intracomunitari cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile inregistrate normal in scopuri de TVA pentru ... (vezi toată discuția)
Achizitii prestari servicii intracomunitare AIV AIV O societate din Polonia imi presteaza niste servicii( sablare si vopsire poduri) in Romania, emit facturi societatii din Romania fara TVA. Intrebare: Trebuie ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ? elizabeth74 elizabeth74 Buna Ziua ! Nu sunt platitor de TVA , dar fac livrari intracomunitare , si eu trebiue sa ma inscriu în Registrul operatorilor intracomunitari? Multumesc . (vezi toată discuția)