avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA norma de venit - TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA norma de venit - TVA la incasare

Buna ziua,

Am un PFA platitor de TVA care opereaza pe baza de norma de venit. Imi puteti spune, va rog, in cazul acesta ce trebuie sa fac daca achizitionez produse din Romania pe baza de factura, iar pe factura e trecut "TVA la incasare"? Mentionez ca nu sunt interesat de recuperarea TVA-ului.

Momentan, singura declaratie pe care o depun referitoare la TVA este 300 (trimestrial).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:24, 26 Septembrie 2013
Pentru ca sunteti inregistrat ca platitor de tva trebuie sa depuneti la trimestru declaratia 300 si 394. Trebuie sa completati registrele de cumparari si de vanzari adaptate la noile reglementari ale tva-ului la incasare..
Aveti o norma de venit peste 220.000 lei?
@george-neagu: va multumesc pentru raspuns. O intrebare aditionala: la fel trebuie procedat si cu achizitiile intracomunitare (exemplu: cumparat produse cu cardul, de pe Amazon)? Va multumesc anticipat.

@simonaoprica: Ma scuzati, dar ce reprezinta cei 220 de mii de lei? Norma de venit actuala pe codul CAEN 6202 in Timisoara este de 25.000 de lei. Nici nu stiam ca exista norme de venit de 50 de mii de euro... La care impozitul ar fi aproape 8000 de euro anual...
Doamna @simonaoprica se referea la plafonul de tva. Adica ati spus ca doriti sa fiti de la inceput platitor de tva si va intreba daca depasiti (printr-o norma de venit) acea valoare de 220 000 lei anual.
Pentru produsele cumparate, chiar daca sunt achitate cu cardul, trebuie sa aveti factura.
Am devenit platitor de TVA in momentul in care am depasit plafonul de 35.000 de euro (la cursul BNR de la intrarea in UE). Stiu ca acel plafon s-a schimbat intre timp (sa inteleg ca e 220 de mii de lei). Daca va referiti la incasari, da, am depasit cei 220.000 de lei. S-a schimbat in vreun fel statutul PFA-ului prin aceasta?

Inteleg. Stiam ca pentru PFA-uri la norma de venit nu se tine inventarul achizitiilor, ci doar al prestarilor...

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasire plafon tva ic-pfa ic-pfa Datele problemei: - sunt PFA pe norma de venit inscris in ROI deci implicit inregistrat in scopuri de TVA pentru servicii intracomunitare - prestez servicii ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)