avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA norma de venit - TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA norma de venit - TVA la incasare

Buna ziua,

Am un PFA platitor de TVA care opereaza pe baza de norma de venit. Imi puteti spune, va rog, in cazul acesta ce trebuie sa fac daca achizitionez produse din Romania pe baza de factura, iar pe factura e trecut "TVA la incasare"? Mentionez ca nu sunt interesat de recuperarea TVA-ului.

Momentan, singura declaratie pe care o depun referitoare la TVA este 300 (trimestrial).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:24, 26 Septembrie 2013
Ma refeream la evidenta pe care trebuie s-o tineti pentru ca sunteti platitor de tva. Acele registre de care v-am spus in primul raspuns pe care vi l-am dat. Ce stiti dumneavostra e valabil la completarea registrului jurnal de incasari si plati.
Deci tot ce cumparati pentru pfa sa fie cu factura pentru a putea deduce tva-ul.
E obligatoriu sa deduc TVA-ul? Mentionez ca incasarile pe care le fac sunt exclusiv intracomunitare, scutite de TVA (servicii informatica).
Sunteti inregistrat in Registrul operatorilor intracomunitari?E obligatoriu daca faceti achizitii din UE.Nu e obligatoriu sa deduceti,obligatoriu este sa tineti evidenta corect.
La achizitii intracomunitare trebuie sa depuneti D 390.
In tara depuneti D 394 pt.ca sunteti platitor de tva-daca aveti clienti si fz.persoane juridice-D 394 nu se depune pe zero.
Nu neglijati aceste declaratii deoarece au amenzi f.mari pt.nedepunere si neinregistrarea in ROI se sanctioneaza cu sume intre 1.000-5000 lei.
Sarut mana.

Va multumesc pentru explicatii.

Da, sunt inregistrat in ROI (clientul a verificat in VIES codul de TVA inainte de a incepe lucrul cu mine).

Asadar, ca sa recapitulez: orice achizitie de la un comerciant roman sunt nevoit sa o inscriu in D394 iar orice achizitie de la un comerciant strain o inscriu in D390 (momentan depun D390 completand doar capitolul "prestari intracomunitare").

Ma puteti va rog, sfatui si referitor la modul in care se completeaza cele doua declaratii in acest caz?
Inteleg ca deja depuneti cele 2 declaratii.Nu stiu cum as putea sa va ajut in ceea ce priveste modul de completare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasire plafon tva ic-pfa ic-pfa Datele problemei: - sunt PFA pe norma de venit inscris in ROI deci implicit inregistrat in scopuri de TVA pentru servicii intracomunitare - prestez servicii ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)