avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce cantitate de apa calda si apa rece se plateste la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce cantitate de apa calda si apa rece se plateste la pausal

Buna ziua,
Locuiesc la bloc si asociatia de proprietari a hotarat sa se faca verificarea apometrelor cu o firma, contra cost, iar cei care nu efectueaza verificarea apometrelor, vor plati la pausal 9 mc apa rece/persoana si 3,5 mc apa calda/persoana.
As vrea sa stiu care este cantitatea de apa (calda si rece) care se plateste la pausal, daca nu fac verificarea la apometre.
Exista un cadru legal prin care se stabilesc aceste cantitati?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:26, 25 Septembrie 2019


Adam Grecu a scris:

Domnule Codrut, ati inteles, da!
Si acum si hat demult asociatia de proprietari poate incheia contracte de furnizare a utilitatilor cu proprietarii ca anexa la contractul incheiat de as. prop. cu furnizorii.
Cum dreaq sa nu verifici un contor daca functioneaza corect ( cat de cat corect), chiar daca NML 003-05, zice ca nu este obligatoriu?
Cum sa nu se verivice acele contoare daca intro as. prop. se hotaraste de catre membrii sai, sa verificam la 5, la 7, la 10 amaratele astea de apometre.
Asa hotaram NOI proprietarii. Credeti ca o sa vine Metrologia, primaria, inspectoratul nush care sa ne amendeze ca noi asa am hotarat ca la o perioada de ... ani sa le verificam metrologic ? Ma lasati? Haidem sa fim seriosi.

@latka, observ ca cititi prea mult (nota bene) si mai si aratai negru pe alb ca conform... nu avem aceasta obligatie de a verifica dpdv metrologic apometrele. Din cate ati mai povestit pe-aici, chiar acesta ar fi domeniul dvs. de activitate - ei, poate ne povestiti cam ce se intampla cu un asemenea apometru dupa o functionare de 5-6-7-10 ani si daca mai putem sa ne bazam pe ceea ce "masoara'" acesta.

Daca revenim la ce povestesc unii pe-aici - ca nu am dus consumul (indecsii) la asociatie timp de 2-3-5 ani, eu as intreba, in primul rand, oamenii acestia sunt normali la partea superioara? Pai pentru ce mama dreaq ati montat apometre fratilor?
Intrati in rand cu lumea si lasati mofturile cu regularizarea si alte bazaconii. Stati la bloc si conformati-va ca atare.
Poate lecturati si o discutie mai veche: https: //www.avocatnet.ro/forum/discutie_180480/Problema-verificarea-metrologica-a-contoarelor.html
Si mai sunt - vedeti in partea dreapa a ecranului.


Domnule Adam Grecu,cu tot respectul pe care vi-l port ,am fost inteles gresit,nu stau eu sa vina administratorul sa bată la usa sa pot face metrologia la apometre ,dar cum sunt administratorii in ziua de azi ,dar nu toti ,ma lasa rece .Am meu administrator vorbește de lege dar o încalcă in mod frecvent,nu tu adunare generală si daca o face vine președintele si o anulează pe motive puerile si tot asa .Am inteles am facut metrologia in ianuarie 2013 ,urmatoarele sunt până în luna ianuarie 2020.Domnule Adam Grecu, imi spuneti si mie ,administratorul și-a incasat salariu de 900 lei timp de 3 ani între ani 2011-2014, fara să-și plateasca impozitul,dar luândul putin de urechi isi plătește impozitul in 2014 ,pt ian.2011 -ian 2014 va rog in acesti 3 ani imi puteți spune cat a plătit declarația D112.Va multumesc mult.O zi buna !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sunteti haios, puneti un link (gresit) care spune exact aceleasi lucruri care le spun si eu, dar in 2011 :
<In Ordinul 107/2005 al BRML privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 003-05 "Contoare de apa" la punctul 1.3 este mentionat: "Prezenta normă nu se aplică în cazul contoarelor de apă utilizate ca repartitoare de costuri pentru apa consumată în locuinţele colective."
Apometrele nu mai sunt considerate debitmetre, ci alocatoare de costuri.
>

Atunci, in 2011, intervalul de verificare era de 5 ani, in 2012 a crescut la 7 ani.

In plus vad ca se indica si o metoda practica de testare a unui asemenea aparat, prin incercari cu acumulare consum, intr-un vas gradat. E foarte OK, in orice asociatie se poate face acest lucru, dar nu aici e problema. Am sa repet:

Aparatele pot fi perfecte, dpdv tehnic, dar nu indicatia lor lunara se insumeaza, ci valorile declarate de catre fiecare proprietar. De aceea (nu numai, dar asta e motivul principal) se numesc REPARTITOARE DE COSTURI.

Ma intrebati ce se intampla cu un asemenea apometru dupa un numar de ani (daca apa furnizata respecta parametrii fizico-chimici). Va vind eu unele de vreo 15 ani, merg la fel ca cele pe care le-am montat anul trecut, noi noute. Le-am pus ca sa nu mai aud povestea cu verificarea metrologica obligatorie, si ai mei din asociatie repeta cam aceleasi lucruri, gresite.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)