avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LICHIDARE FIRMA INACTIVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LICHIDARE FIRMA INACTIVA

Buna seara,doresc cateva lamuriri cu privire la lichidarea unei firme.In primul rand firma este inactiva la ANAF ca urmare a faptului ca in urma cu 4 ani a fost suspendata la registru comert.pe motivul ca nu desfasura activitate.bun si facut insa la finante nu a fost anuntat acest lucru drept pt care in 2012 a fost declarata inactiva de catre anaf ca nu s-au depus declaratiile fiscale desii perioada celor 3 ani de suspendare expira in 30.03.2013.In aprilie 2013 am depus declaratiile solicitate de anaf ,am platit amenda 500 lei si am depus o cerere de reactivare la recomandarea lor ca sa se stearga faptele din cazierul fiscal.
Trebuie sa mentionez ca firma are accesorii de plata 900 lei .Acum imi spun cei de la anaf ca nu se poate reactiva decat daca se platesc accesoriile si ca trebuie sa mai depun iar alte declaratii pentru care voi platii amenda!.
firma nu are activitatae de peste 6 ani si nici nu va avea ,cum sa procedez la inchiderea ei si sa scap de anaf si de amenzi ca inebunesc!
pot sa platesc accesoriile acum si sa inchid firma fara reactivare si fara declaratii a la long?

multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: monica.isaila@gmail.com , utilizator 09:08, 23 Noiembrie 2017
In perioada cat a fost suspendata, societatea dvs. avea obligatia sa depuna toate declaratiile fiscale, inclusiv bilantul contabil. Daca ati fi obtinul de la ANAF regimul derogatoriu, erati obligat sa depuneti doar bilantul contabil.
In situatia dvs., trebuie sa depuneti toate declaratiile pana la zi pentru ca ANAF sa va scoata din inactivitate. De asemenea, trebuie sa platiti obligatiile fiscale restante si accesoriile aferente.
Dupa ce nu veti mai avea datorii la fisc si firma va fi activa, puteti sa solicitati la Registrul Comertului lichidarea voluntara. Daca nu aveti bani sa va achitati datoriile la ANAF, puteti sa solicitati intrarea in insolventa.
Atentie! Pana la data radierii, societatea va trebui sa-si indeplineasca toate obligatiile declarative.
Solicitati intrarea firmei in insolventa si nu mai platiti nici -o amenda iar datoria catre ANAF o platiti numai daca dispune instant.

Prin cererea de intrare in insolventa solicitati si numirea unui lichidator.
Daca sunteti din Bucuresti sau judetele limitrofe va pot ajuta eu sa lichidati firma. Se plateste o taxa de timbru de 200 lei, certificat constator 45 lei si vor mai fi cheltuieli cu procedura aproximativ 200 lei
Ma intereseaza si pe mine subiectul. Cum va pot contacta?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
monica.isaila@gmail.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda anaf clau2016 clau2016 Buna ziua! Am suspendat activitatea societatii mele in aug 2009. Firma afost reactivata in sept 2012. Pana la data data curenta, astazi 18.04.2016, aceasta ... (vezi toată discuția)
Firma declarata inactiva amalianeag amalianeag Buna seara, Un SRL care tocmai a fost declarat inactiv, ce obligatii fiscale mai are? Mai trebuie sa depuna declaratii, bilant? Multumesc. (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)