avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzarea unui teren impartit in doua loturi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzarea unui teren impartit in doua loturi

Buna ziua!

Doresc sa cumpar un teren intravilan utilizat in scopuri personale de catre doi proprietari (in indiviziune). Proprietarii au vandut cu chitanta de mana in 1999 100 mp din acest teren urmand sa perfecteze actele o data cu vanzarea celelilalte parcele (catre mine). Terenul inintial a avut un numar cadastral iar acum s-a facut cadastru separat pentru cele doua loturi, rezultand doua numere cadastrale. Valorile estimate de notar pentru cele doua terenuri sunt - pentru terenul de 100 mp - 55000 ron iar pentru celalat lot de 900 mp - 550000 ron (cuprinde si o cladire construita in 1919).
Intrebari:
1. Avand in vedere ca cele doua contracte de vanzare cumparare se vor perfecta in acelasi an fiscal, 2013, trebuie platit TVA la aceste tranzactii?

2. In ce conditii nu s-ar plati TVA? (am gasit o precizare pe Internet in care, in exemplul 2 ar fi negarea unei situatii similare - static.anaf.ro/static/10/Vrancea/Preciz-TVA-tranzactii-imobile.pdf‎)

Cu multumiri,
Nicolae

P.S. Mentionez ca vanzatorii nu au mai efectuat alte tranzactii imobiliare in ultimii 5 ani.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Nick_28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nick_28 , utilizator 09:38, 22 Septembrie 2013
Sa reformulez problema pentru a o simplifica.
In cursul anului 2013 un vanzator instraineaza un teren constructii folosit in scopuri personale, cu valoare mai mica decat plafonul din art. 152 CF. Va plati TVA in cazul instrainarii unui nou teren constructii cu valoare mai mare decat plafonul de 2 miliarde lei vechi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare teren Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O persoana fizica este inregistrata in scopuri de tva pentru livrarea de locuinte noi - a si derulat activitate in 2014,2015 in sensul livrarii. In vederea ... (vezi toată discuția)
Tva tranzactie apartament adrianbunescu adrianbunescu Salutare, Am incheiat antecontract pentru un imobil in constructie (finalizare 2018), regim TVA 5%. Imi doresc achizitia unui imobil vechi de aceasta data ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, vand teren intravilan construibil - platesc tva? tlc tlc Salut, Am doua loturi de teren intravilan in Popesti Leordeni pe care as vrea sa le vand. Terenurile au fost achizitionate in 2004, iar in contractul de v/c ... (vezi toată discuția)