avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la vanzare teren

O persoana fizica este inregistrata in scopuri de tva pentru livrarea de locuinte noi - a si derulat activitate in 2014,2015 in sensul livrarii.
In vederea derularii constructiei de locuinte noi,doar sotul este inregistrat in scopuri de tva (proprietari ai terenului fiind ambii soti)
Obtinerea codului de inregistrare in scopuri de tva s-a efectuat pe baza autorizatiei de constructie pentru locuinte
In anul 2016 doresc sa vanda un teren construibil ( cota parte dintr-un teren ) a carei valoare v-a depasi plafonul de 65.000 euro intr-o singura tranzactie unui beneficiar.
Ulterior vanzarii,impreuna, (vanzator si beneficiar) vor construi pe terenul ramas in proprietatea lor si pe parcela vanduta un imobil,ce in final va avea un singur numar cadastral).

Pt.ca deruleaza deja activ.economice cu caracter de continuitate,la vanzarea terenului aplica tva sau se considera o singura tranzactie si nu se v-a inregistra in scopuri de tva? doar daca va vinde un alt teren in anul 2016?
Daca in anul 2016 face o a doua tranzactie,este nevoie sa se inregistreze ambii soti in scopuri de tva?plafonul se calculeaza impreuna sau separat?

Ce obligatii fiscale are din punct de vedere al tva?

Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 13:46, 16 Februarie 2016
1.De mai sus reiese ca e platitor de TVA, deci livrarea este taxabila, numai ca de la 01.01.2016 se aplica taxarea inversa.
2.Plafonul se calculeaza la total tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva aplicat la valoare teren construibil dia_8 dia_8 Sunt persoana fizica si detin in proprietate doua terenuri construibile, pe care le-am achizitionat in urma cu peste 15 ani. Anul acesta as dori sa le vand ... (vezi toată discuția)
Cât e tva pentru un teren în valoare de 10.000 de euro? Corina271 Corina271 Buna ziua! Vreau sa cumpăr un teren în valoare de 10000 de euro și as dorii sa știu cat la suta e TVA? (vezi toată discuția)
Tva la vanzare locuinte vechi cosvad cosvad Buna ziua, Daca o persoana fizica vinde mai multe locuinte vechi intr-un an, trebuie sa plateasca tva? (vezi toată discuția)