avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare regulament scolar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare regulament scolar

Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:55, 20 Septembrie 2013
Se poate, dar nu se știe cu ce rezultat. Poate dacă se formulează mai multe contestații, însă regulamentul îl decide școala în anumite privințe, iar în altele inspectoratul școlar, iar elevii nu au decât să îl respecte.În fond, nici nu ar fi un lucru rău, în opinia mea, ca elevii să stea departe de telefoane măcar în timpul cât sunt la școală, că în rest, dorm cu el pe pernă...unii.
legally_aid a scris:

În fond, nici nu ar fi un lucru rău, în opinia mea, ca elevii să stea departe de telefoane măcar în timpul cât sunt la școală, că în rest, dorm cu el pe pernă...unii.



Atata timp cat nu scoala are grija de el dupa ce iese de la ore, nici nu are dreptul sa il puna in imposibilitatea de a ma suna sa stiu de el....
Citisem zilele trecute ceva legat de regulamentul școlar , în sensul că telefoanele cu care intră elevii în școli vor fi depozitate într/o încăpere până la terminarea programului.
Este dreptul dvs. să contestați în schimb, eu doar mi-am exprimat opinie , întemeiată , zic eu. Aș putea să mă explic , dar nu face obiectul acestui topic:)
Va puteti imagina 150 de elevi asteptand la coada unii peste altii sa predea telefonul la inceputul cursurilor si apoi sa le fie restituit la sfarsit?
Regulamentul scolii ar trebui sa prevada interzicerea utilizarii telefoanelor in timpul orelor de curs si nu interzicerea totala. De ce nu le-ar fi interzise telefoanele si profesorilor in scoala?


Păi tocmai, nu ar fi mai bine să nu vină la școală cu ele deloc, sau, cel puțin, să fie închise în timpul orelor? Treaba cu închisul însă o văd ca fiind dificilă, pentru că profesorul nu poate controla telefonul fiecărui elev, dacă este închis sau nu.
Și de ce am pune problema profesorilor, dacă lor nu le intezice regulamentul așa ceva. Există și pentru aceștia un regulament, bineînțeles.
Eu pledez pentru lipsa telefoanelor în școli, și numai dacă ne amintim ce fac anumiți elevi cu telefoanele la școală putem considera că este un lucru benefic. Vă amintiți filmulețele acelea făcute de elevi și postate pe you tube, cu profersori sau elevi bătuți? Nu toți vin cu telefonul la ei pentru a-și suna părinții sau pentru a fi sunați de aceștia, din păcate.

Alte discuții în legătură

Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)
Deposedare de telefon mobil in scoala Flor666 Flor666 Buna ziua, Exista vreo lege in vigoare care sa permita unui diriginte de clasa gimnaziala de a retine,telefonul mobil al copiilor din clasa pe toata durata ... (vezi toată discuția)
Un profesor care îi i-a telefonul mobil unui elev, din cauza ... Robi Alex Robi Alex Un profesor care îi i-a telefonul mobil unui elev, din cauza ca are ceva personal cu acesta și îl amenință că nu îl mai primește, poate fi considerată ... (vezi toată discuția)