avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical si CFS scade durata concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical si CFS scade durata concediului de odihna ?

Doresc sa pun urmatoarea intrebare , multi salariati la societatea unde lucrez
au inregistrat cite 45 -50-95 de zile de CFS in total cu concediu medicale , in acest caz conform Codului Muncii consider ca este corect reducerea concediului de odihna pe acest an aferent zilelor nelucrate , dar cum il calculez la zile stie cineva o formula ? 20 /12 luni x cum calculez lunile lucrate daca in 8 luni ale anului are 45 de zile nelucrate adica 1 luna si 15 zile , (scad 8- 1,5 luni =6,5 luni ? )
astept formula - multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 22 Septembrie 2013
CFS este o situatie , iar concediu medical este o alta situatie.

CFS afecteaza durata concediului de odihna, pe cand concediul medical nu mai afecteaza durata concediului de odihna.

Care este durata CFS-ului ?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
durata CFS este de 36 zile
Daca durata in c.i.m. a CO este de 20 de zile lucratoare , atunci salariatul are dreptul la
20 / 12 = 1,67 zile lucratoare/luna de CO

CFP = 36 zile reprezinta 1,2 luni

Salariatul va beneficia de CO pentru o perioada de 12 luni - 1,2 luni = 10,8 luni
Adica:
10,8 luni x 1,67 zile = 18 zile lucratoiare de CO

In resurse umane se obisnuieste transformarea zilelor in luni, considerandu-se o luna de 30 de zile.
Deci 36 zile CFS insemna 36/30=1,2 luni.
Pentru 8 luni ale anului concediul de drept = 20/12 x (8-1,2) = 11 zile.
Daca are 36 de zile CFS, CO se aclculeaza la restul perioadei.. Adica, la 10,8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cospyn cospyn \\"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul). In ... (vezi toată discuția)
Co este afectat de concediile medicale? topvion topvion Concediul de odihna anual, poate fi afectat in vreun fel de catre zilele de concediu medical sau a concediilor fara plata? acumulate in perioada acelui ... (vezi toată discuția)
Calcul co oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, Cine ar putea sa-mi ofere cateva informatii in legatura cu calcularea CO in fuctie de timpul lucrat? am inteles ca se iau in considerare ... (vezi toată discuția)