Impreuna cu sotul meu am achizitionat un imobil in care cota noastra comuna este de 2/3 .Valoarea acestei parti din imobil am platit-o dintr-un imprumut bancar (de tip -chetuieli diverse) contractat pe numele sotului ( eu fiind coplatitoare ).Creditul nu a fost ipotecar sau imobiliar(ipoteca pentru imprumut a constituit-o un alt imobil al parintilor lui ).Plata imobilului achizitionat a fost facuta totusi prin ordin de plata din aceiasi banca.(dupa schimburile valutare facute a banilor din contul de imprumut ).
Din credit am achitat impreuna 20% .
Vrem sa divortam.Conform actului de proprietate am dreptul la 1/3 din imobil .Ce drepturi am eu asupra acestei parti.La calculul acestei valori se va lua in considerare faptul ca a fost platit dintr-un imprumut ?( Imprumut cu care sotul ramane )
Eu trebuie sa beneficiez de 1/3 din valoarea imobilului sau la 1/2 din valoare platita la credit ??. La calculul valorii platite din credit se ea in considerare faptul ca veniturile mele au fost de 2 ori mai mari ?
Ca sa nu afectam parintii , sotul meu vrea sa schimbam ipoteca de la banca , prin a ipoteca pentru creditul ramas imobilul ce care am dori sa-l impartim ca valoare ?
Cum ar trebui sa procedez?? Cred ca corect ar fi sa schimbam ipoteca .Daca nu o schimbam Cele doua probleme imobilul si creditul , nu se vor lega ca valoare ? Eu ce trebuie sa-i cer ??
Un sfat mi-ar prinde bine , multumesc mult !
Dupa raminaerea definitiva a hotaririr de divort puteti gace o tranzactie prin care sa va intelegeti cu privire la impartirea buunului contract cu credit in timpul casatoriei. Daca nu va intelegeti puteti formula actioune de partaj a bunului comun obtinut cu credit ur,ind ca in masa partajabila sa fie incluse sumele platite, iar atribuirea sa se faca celui care va prelua creditul. Se va tine seama de contributia dv. de 2 ori mai mare la acoperirea creditului. Ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
asdfgh!1
Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort
orzi
buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)