avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conexare dosare executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conexare dosare executare silita

Buna ziua,

Se poate face conexarea a doua dosare de executare silita care indeplinesc conditiile pentru aceasta procedura, dar in primul dosar executarea se face pe vechiul Cod de Procedura Civila, iar in al doilea, pe Noul Cod de Procedura Civila?
Daca da, care executor este competent a primi dosarele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:34, 23 Septembrie 2013
Teoretic, nici o prevedere nu interzice conexarea unui dosar judecat sub vechea lege cu unul judecat sub noua lege de procedură (indiferent că e vorba de judecată sau de executare).
Practic însă, rămâne de văzut dacă se va admite cererea de conexare de către completul investit. Cu atât mai mult rămâne de văzut dacă executorii se vor complica cu așa ceva.

Dacă se va admite conexarea, dosarul conexat se va judeca de către instanța „mai întâi investită” (pe ambele coduri prevederea e aceeași - vezi art. 139 NCPC și art. 164 CPC din 1865), deci ar fi normal să se judece pe vechea lege.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura vechi sau nou ? Angelus162 Angelus162 In cazul unui recurs al carui termen se implineste dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila , imi puteti spune cererea de recurs pe care ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.25 c.proc.civ. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua , Va cer parerea in legatura cu interpretarea art.25 C.proc.civ. care prevede urmatoarele: Art. 25. - (1) Procesele în curs de judecată, precum ... (vezi toată discuția)
De când incepe sa curga termenul in care se poate face contestatie in anulare? DUNIC DUNIC Buna seara. Apelez din nou la dumneavoastra. Am o mare nelamurire: Decizia nr.123, data in recurs (dupa vechiul cod !! - parti sunt A si B) se considera ... (vezi toată discuția)