avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Furnizorul nu aplica TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Furnizorul nu aplica TVA la incasare

Am cumparat marfa de la un furnizor care nu figurează in Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.Cum inregistrez factura de intrare?
Dar daca era vorba de un client?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 20:31, 25 Septembrie 2013
Factura se inregistreaza normal. Daca firma cumparatoare este platitoare de TVA la incasare va deduce TVA la plata facturii, iar daca nu este platitoare de TVA la incasare va deduce TVA la data emiterii facturii.
Adica eu deduc tva-ul in octombrie,cand platesc factura,iar furnizorul meu(care nu este platitor de TVA la incasare),il colecteaza in septembrie,cad mi-a facturat marfa.E corect?
Daca firma dvs. este platitoare de TVA la incasare, da.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele afiliate si tva la incasare tincuta30 tincuta30 ncepand cu data de 01.01.2013 persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA la incasare si realizeaza livrari catre persoane afiliata aplica sistemul ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare camelia adina camelia adina daca o sc A cu regimul ,, tva la incasare ,, achizitioneaza marfa de la o sc B cu regim normal de tva (nu aplica sistemul tva la incasare ) dar este in ... (vezi toată discuția)
Tva incasare elit elit am urmatoarea situatie furnizorul (producatorul)de marfuri aplica tva la incasare cumparatorul (depozit) NU aplica tva la incasare plata facturii este la ... (vezi toată discuția)