am un frate care este acuzat de tentativa de omor, impreuna cu un alt baiat au batut un barbat mai in varsta , respectivul baiat il acuza pe fratele meu ca l-arfi luat fortat sa bata acea persoana,cei trei au avut un conflic intr-un bar iar la plecarea spre casa fratele meu si celalalt baiat l-au batut pe acel barbat. victima a fost internata in spital 10 zile, la proces a mentionat ca ii iarta si ca nu are nici o pretentie de la ei. fratele meu a fost arestat preventiv si e inchis si acum , pana la solutionarea cazului , precizez ca baiatul cu care fratele meu a comis aceasta fapta este cu 6 luni mai mic decat fratele meu si e minor, el a fost judecat in stare de libertate, as vrea sa stiu ce sanse are fratele meu in acest proces , sau ce pedeapsa va primi. va multumesc
O pedeapsa mai mare nu poate primi decat daca a declarat si parchetul recurs.
Nu inteleg de ce nu vorbiti cu avocatul dvs. despre aceste aspecte deoarece nici nu sunt complicate si orice avocat va poate lamuri suficient si depinde si de ceea ce se afla la dosar si doar asa se poate cunoaste situatia juridica.
Avocatul dvs. poate sa va raspunda la aceste intrebari intrucat cunoaste ce se afla la dosar.
Probabil ca va ramane la aceeasi pedeapsa daca nu s-a declarat recurs de parchet, chiar daca se va respinge recursul inculpatului.
am vb si cu avocatul nostru, dar nu a reusit sa ne explic cum sta treaba de fapt, el a spus ca sa facem recurs la bucuresti , dar nu ne-a xplicat care sunt riscurile la care ne expunem sau beneficiile acestui recurs, va dati seama ca inainte sa luam o decizie am vrea sa stim daca se merita sau nu, nu am vrea sa facem recurs si sa primeasca o pedeapsa mai mare, pentru ca am avea remuscari fata de el.poate sunt pea insistenta, dar nu as vrea sa iau o decizie gresita.... de aceea incerc sa ma informez cum pot.
În propriul recurs nu există nicio șansă de agravare a pedepsei, ci doar în recursul declarat de procuror.Așadar, poate declara calea de atac fără a se teme de majorarea pedepsei.
Probabil ca a explicat avocatul dar nu ati inteles.
Daca declara recrs se va judeca.
Daca nu declara recurs nu mai are nicio sansa.
Daca e multumit de pedeapsa nu declara recurs.
Cam 4 ani e pedeapsa la care se poate ajunge pentru inculpat in astfel de cazuri.
Daca parchetul a declarat recurs se poate majora pedeapsa la 5 ani cum era anterior.
Vorbiti cu avocatul ca aflati daca a declarat recurs parchetul.
Poate afla.
Avocatul poate declara si el recursul daca il platiti insa recursul va trebui motivat inainte de judecata in scris.
Tentativa de omor
valy_gaby94
Tentativa de omor, victima in stare critica, transportata la spitalul judetean, care , dupa ce il tine in stare tot mai grava,dupa 6 zile il trimite la Iasi( ... (vezi toată discuția)