avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... platitor de tva
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

platitor de tva

Am o societate de prestari servicii . Prestez activitatea de impartire pliante , fluturasi , si alte activitati de publicitate in numele unor societati de asigurare .Vreau sa stiu daca potrivit codului fiscal pe 2009 articol 141 nr 2 litera b devin platitor de tva la depasirea cifrei de afaceri de 30.000 euro sau nu . Multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:05, 24 Martie 2009
In opinia mea , da, activitatea prestata este impozabila la depasirea plafonului , pentru ca :

Norme:
35 indice 1. (1) În sfera operaţiunilor scutite conform art. 141 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal nu se cuprind operaţiuni precum serviciile de marketing şi serviciile administrative, cum ar fi primirea cererilor de asigurare, organizarea şi managementul sistemului informatic, furnizarea de informaţii şi întocmirea rapoartelor pentru părţile asigurate, nefiind specifice serviciilor de asigurare. În acest sens a fost dată şi Decizia Curţii Europene de Justiţie în Cazul C-472/03 Arthur Andersen.

Plafonul de scutire este 35.000 euro cifra de afaceri si al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie

(2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, incluzând şi operaţiunile scutite cu drept de deducere şi pe cele scutite fără drept de deducere, prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacă acestea nu sunt accesorii activităţii principale, cu excepţia următoarelor:

a) livrările de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 1251 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabilă;

b) livrările intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).(6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire în decursul unui an calendaristic, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii sau depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins sau depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153. Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligaţii privind taxa de plată şi accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrat în scopuri de taxă, conform art. 153

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare devin platitor de tva ??? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua, am o firma (cod 8690- alte activitati privind sanatatea umana), si am incheiat un contract de prestatii cu Arabia Saudita. Am de platit o factura ... (vezi toată discuția)
Plafon tva micromet.sa micromet.sa depasire plafon tva la societatile infiintate in cursul unui an se raporteaza la 35.000 eur,sau proportional cu perioada de la infiintare ex sc s-a infiintat ... (vezi toată discuția)
Cabinet individual stomatologic elicoidal elicoidal la 31.12.2011 CMI a depasit cifra de afaceri de 35000 euro devine platitor de tva? sau este scutit indiferent de cifra de afaceri? mentionez ca de la ... (vezi toată discuția)