am incheiat cu o societate un contract furnizare tichete de masa. primesc bonus in tichete cadou 5% din valoarea tichetelor de masa. am incheiat pentru asta un contract de fidelizare. intrebarea mea este urmatioarea :cum inregistrez aceste tichete cadou si pe ce cheltuiala sa le scad astfel incat sa nu fie asimilate veniturilor salariale daca le dau salariatilor .cum pot jungla, in mod legal cu ele astfel sa fie totusi o cheltuiala deductibila.
factura de bonus arata astfel:
pozitia 1 tichete cadou 50 bucX10 lei=500 lei scutit de tva
pozitia 2 comision 50 bucX8.4 lei=-420 lei, tva -80 lei
total factura baza 80 lei tva -80 lei total de plata 0 lei
veniturile din reduceri comerciale le inregistrez in 767 , cum as putea inregistra tichetele ca venituri din reduceri ?
pe ce cont voi scadea 5328 daca inregstrez factura
% 401 0 lei
5328 500 lei valoarea tichetelor cadou
767 -420 lei comision de fidelizare
4426 -80 lei tva la comision de fidelizare
in mod normal eu vad asa:
bonurile de masa le inregistrati
% 401
5328
628
4426 ca urmare a conventie primiti un bonsu in tichete cadou, pe care insa dupa cate inteleg frunizorul va reduce de fapt comisionul ci nu valoarea tichetelor fapt pentru care ar trebui sa inregistrati 5328=401 si % -401
-628
-4426
folosirea tichetelor o inregistrati ca pe orice tichet pe care il oferiti salariatului.
Si eu priimesc tichete cadou bonus. Am incheiat un contract de fidelizare si in contul comisionului platit, luna urm primesc
tichete cadou. Dar pe baza unui simplu proces-verbal, deci nu primesc nicio factura. Deci, trag concluzia ca nici nu ma pot inregistra in conta cu aceste tichete. Voi ce ziceti?
Tichete de masa
gabi.b
Am o factura de tichete de masa:
total valoare nominala 549,36 lei ( 63 tichete x 8,72 lei)
valoare imprimate 20 lei
tva la valoarea imprimatelor 4,8 ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa
gainusa2
buna ziua
ma numesc axene puiu si as dori de la cei ce ma pot ajuta un sfat ,
cum trebuie sa intregistrez bonurile de masa in contabilitate si totodata ... (vezi toată discuția)