avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse umane - studierea dosarelor personale in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse umane - studierea dosarelor personale in timpul auditului

Buna ziua,
Auditul intern din cadrul societatii la care lucrez are misiune de audit pe resurse umane. Mi-au cerul printre alte documente de care au nevoie pentru această misiune şi 12 dosare personale ale angajatilor pe care le-au dus intr-o alta cladire unde îşi desfăsoară activitatea biroul audit intern.
Mentionez ca am predat auditorului aceste dosare personale pe baza de proces verbal de 30 zile. Am cerut dosarele personale inapoi si mi-au răspuns ca mai au nevoie de ele pentru ca misiunea de audit pe resurse umane durează 3 luni. Întrebarea mea este: există o reglementare legală care să-mi permită ca dosarele personale să fie studiate doar in Biroul resurse umane sau să fie predate spre studiu pentru o perioada determinată stipulată clar.
MUltumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 26 Septembrie 2013
Nu exista un act normativ care sa prevada asa ceva.

Totusi la nivel de angajator ar trebui sa existe adoptate anumite proceduri operationale privind auditul sau prevazute in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie intocmire procedura operationala privind emiterea adeverintelor de atestare a calitatii de salariat ACManuela86 ACManuela86 Buna ziua, Sunt consilier incepator pe partea de resurse umane in cadrul unei institutii publice si trebuie sa intocmesc procedura operationala privind ... (vezi toată discuția)
Inventarierea documentelor de resurse umane eduardvl eduardvl Buna seara, Rog respectuos un raspuns la urmatoarea speta: Exista vreun ordin expres (hotarare, ordonanta, lege etc.) privind inventarierea documentelor de ... (vezi toată discuția)
Dosarul personal tory_bei tory_bei 1.Are dreptul managerul fara consmtamantul meu sa-mi ia dosarul de personal sa plece cu din unitate? 2.Cine are dreptul sa verifice dosarul de ... (vezi toată discuția)