avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Marfa din Ungaria - fara sa fiu platitor de TVA -va ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Marfa din Ungaria - fara sa fiu platitor de TVA -va rog urgent

Buna. Am o intreprindere individuala si nu sunt platitor de tva. Vreau sa aduc marfa din Ungaria si am inteles ca se poate aduce in limita de 10000 de euro fara sa devin platitor de tva.
Stiti ceva despre legea asta, sau daca ma poate sa ajute cineva?
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:34, 27 Septembrie 2013
Buna ziua,

Situatiei dvs. ii sunt incidente prevederile art.126, alineatele 4 si 5 care precizeaza
ca nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt efectuate de o persoană impozabilă care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă sau de o persoană juridică neimpozabilă;
b) valoarea totală a acestor achiziţii intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al cărui echivalent în lei este stabilit prin norme.
(5) Plafonul pentru achiziţii intracomunitare prevăzut la alin. (4) lit. b) este constituit din valoarea totală, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, datorată sau achitată în statul membru din care se expediază sau se transportă bunurile, a achiziţiilor intracomunitare de bunuri, altele decât mijloace de transport noi sau bunuri supuse accizelor.

Practic furnizorul va factura livrarea cu cota de TVA din Ungaria, dvs. neavand obligatii declarative in acest sens(declaratie 390 si inscriere in ROI)

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Marfa adusa din ungaria sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar si d301 visinica visinica O Intreprindere individuala inscrisa in ROI, cu cod de TVA pentru achizitii intracomunitare primeste o factura de achizitie miceliu, fara TVA de la un partener ... (vezi toată discuția)